• pop
  • singer-songwriter
  • folk

Za 03-03 | Patronaat | Open: 19:30 u Aanvang: 20:00 u | € 11,50 (exclusief banktransactiekosten vanaf € 0,50)

Yori Swart+ support

Yori Swart

Haar markante gitaarstijl waarbij ze blues, folk en pop mengt in een bijzondere finger-picking stijl, is ronduit opmerkelijk en virtuoos te noemen. Singer-songwriter Yori Swart (27) won in 2011 de Grote Prijs van Nederland, de Amsterdamse Popprijs en de Sena Performers Pop NL Award. Vervolgens maakte Yori in januari 2012 maakt grote indruk op het Noorderslag Festival, gevolgd door de release van haar gelijknamige debuutalbum in februari. Het gevolg; 3FM ‘Serious Talent’, ‘Album van de Week’, de single ‘I Say Nothing’ op de 3FM playlist, een enorme hoeveelheid pers en een groot aantal optredens op de Nederlandse radio en televisie.

Ondanks haar nog relatief jonge leeftijd heeft Yori Swart al honderden concerten op haar naam staan, zowel solo als met band. Ze toerde uitgebreid door Nederland, vele maanden door Engeland, Scandinavië en Noord Amerika en was te zien als headliner op het European Music Festival in Vietnam en als voorprogramma bij o.a. Jools Holland, Jonathan Jeremiah en Agnes Obel.

Vanaf 2015 werkt Yori aan haar tweede langverwachte studioalbum, getiteld ‘September’. Bijgestaan door producer Mark van Bruggen en in nauwe samenwerking met de Engelse singer-songwriter en producer Fin Greenall (Fink) worden liedjes opgenomen op diverse locaties, waarbij zelfs een gehele studio wordt ingericht in een oude gevangenis.

‘September’ bevat 10 volwaardige popsongs van een uitzonderlijk hoog niveau waarbij Yori ook alle gitaarpartijen voor haar rekening neemt. Het album verscheen op 29 september 2017. In het voorjaar van 2018 volgt een nieuwe club tour tour door Nederland en zal het album worden uitgebracht in zowel Duitsland, Frankrijk als in de Verenigde Staten en Canada.

ook interessant