koop tickets
Vr 30-01   |  Patronaat  |  Open 20.00u Aanvang 20.45u  |  15, - (ex fee)

New Cool Collective

New Cool Collective

* Let op: New Cool Collective zal deze avond een extra lange set spelen! Wees dus op tijd. Om 20.00u openen de deuren en de aanvang is gewijzigd naar 20.45u. 

‘Electric Monkey Sessions is het vijftiende album van New Cool Collective en is op 14 november uitgekomen. Op 15 november is de Electric Monkey Tour van start gegaan op Jazzfest Amsterdam. De achtkoppige band zal  door het hele land tot eind februari op tour zijn. 30 januari staan de heren in Patronaat.

Electric Monkey Sessions verwijst naar de gelijknamige geluidsstudio in Amsterdam Noord, waar de opnames hebben plaats gevonden. Voor de band een nieuwe studio, een nieuwe manier van opnemen en daarmee een heel andere ‘vibe’ dan de voorgaande platen. New Cool Collective liet zich inspireren door onder meer het Senegalese Orchestra Baobab, maar ook door psychedelische cumbia, Kaapstad, Italiaanse cinema en meerdere grote jazz helden.|

De achtkoppige band staat er om bekend live de sfeer en energie van zijn albums in totale overgave over te brengen. Na 20 jaar is de band nog steeds fris en er is dan ook lang uitgekeken naar de vertolking van dit nieuwe repertoire. De wintermaanden zullen met deze zomerse muziek prima uit te houden zijn.