• pop
  • punk

Vr 01-03 | Patronaat | Open 19.30 u - Aanvang 20.00 u | € 18,-

Raggende Manne'Alles Kleeft' Album Tour
+ The Kaak

Raggende Manne - 'Alles Kleeft' Album Tour

De Raggende Manne komen na 20 jaar met een nieuw album en gaan touren!
Op 22 februari 2019 verschijnt ‘Alles Kleeft’ via Ragflarz / [PIAS] op dubbelvinyl en digitaal. 

De Raggende Manne zijn na een lange onderbreking van 14 jaar weer terug in de oude bezetting, aangevuld met gitarist Arnold Smits. Na 20 jaar is de band nog steeds in staat om actuele onderwerpen op de typische Raggende Manne manier aan de kaak te stellen. Met het mes op de keel op teksten van Bob Fosko over alledaagse, maar ook levensbeschouwelijke onderwerpen, waar de mens in zijn leven tegenaan kan lopen. ‘Moet ik nou echt gaan zitten wachten tot het beter wordt?’. ‘Jij bent hier geweest, alles kleeft’. ‘Dat maak ik zelf wel uit’. ‘Van iets maken word je gelukkig’.

Bob Fosko over het nieuwe album: “Het credo van de Raggende Manne was altijd: kijken wat er is. Tijdens de opnamen blijkt pas of hetgeen we doen de moeite waard is. Dus: je kan gaan zitten wachten, maar actie is beter! Het resultaat mag er wezen.”

In maart beginnen de Raggende Manne aan de Alles Kleeft tour langs clubs in Nederland. De aftrap vindt plaats in Patronaat!

Dit jaar bestaan de Raggende Manne ook nog eens 30 jaar.

Zang en Trompet: Bob Fosko
Gitaar: Theo Slagter
Gitaar: Arnold Smits
Bas: Louis Ter Burg
Drums: Pall Gudmundsson


foto: William Rutten

Vlog
De Raggende Manne gaan met hun tijd mee en zullen in aanloop naar de release verschillende vlogs posten waarin ze dieper ingaan op de nummers van het nieuwe album. Bekijk de eerste vlogs hier . 

Nagekomen bericht, dd. 25 januari 2019:

Bob Fosko, zanger van de Raggende Manne, heeft twee weken geleden helaas het vreselijke bericht gekregen dat hij slokdarmkanker heeft. Na het nodige wikken en wegen en gesprekken met artsen de afgelopen weken, heeft hij met de band besloten de tour wel door te laten gaan. Hij wil hem namelijk ontzettend graag 'gewoon' kunnen doen. Omdat zijn stem wat onberekenbaar is zoekt Bob Fosko met de band ondersteuning van mede-vocalisten. 

De show in Patronaat gaat gewoon door dus, zij het met een heftigere lading voor de zanger en de band en extra vocalen. 

Het hierover gepubliceerde persbericht:

persbericht


Bob Fosko zoekt zangers voor aanstaande tour

Bij Bob Fosko (1955), zanger van de Raggende Manne, is begin januari 2019 slokdarmkanker geconstateerd. Deze diagnose valt vlak voor de geplande release van het nieuwe album ‘Alles Kleeft’ op 22 februari en de tour die de band van maart tot medio april gaat spelen in 13 popzalen door het hele land.
Doordat de stem van Fosko zich ‘onvoorspelbaar’ gedraagt door deze aandoening, is het idee ontstaan om bij de optredens ondersteuning te zoeken van mede vocalisten. Vrienden en liefhebbers van De Raggende Manne.
Wie er het podium met De Raggende Manne zal bestijgen wordt in een later stadium bekend gemaakt.

The Kaak
De avond wordt geopend door jonge seventies punkers, The Kaak, bestaande uit Buster (16jr.) en Thor (14 jr.). Suburban bracht dit jaar hun eerste 7-inch uit, 'Chromosomes', die werd opgenomen in ons hoogsteigen Slachthuis!

Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring