• indie
  • rock
  • pop

Za 01-04 | Patronaat | Open: 19:00 u Aanvang: 19:30 u | € 12,50 vvk (ex fee)

Lucas HammingYOKKO (SWI)

Lucas Hamming + YOKKO (SWI)

De getalenteerde indierock artiest van Neerlandsch bodem brengt in 2017 een nieuw album uit en ter ere daarvan gaat hij de podia af, waaronder Patronaat! Lucas Hamming heeft behoorlijke meters gemaakt sinds zijn laatste bezoek in het Haarlemse. Zo was hij vorig jaar huisartiest bij De Wereld Draait Door, was hij in 2016 de leverancier van het themalied van de jaarlijkse inzamelingsactie Serious Request op 3FM, stond hij afgelopen zomer nog op de planken van Pinkpop (waar hij zich op handen liet dragen naar de geluidstafel!) en ging hij samen met zijn band vele andere festivals af. De afgelopen weken zat Lucas in de Ardennen om daar in de rust van een bosrijke omgeving in de Gam Studio zijn tweede album op te nemen.

‘We konden daar lekker gefocust werken. Het wordt een heel ander album dan mijn eerste, Ham,’ verzekert Hamming. ’Want ik wil me als artiest blijven doorontwikkelen.’

De single Are You With Me, waarvan de hele opbrengst naar het Rode Kruis is gegaan, is in feite de eerste voorbode van die nieuwe richting. Stay tuned!

De Zwitserse indie pop band YOKKO opent de avond. In 2014 wonnen zij de 'Best Talent' award bij de Swiss Music Awards en sindsdien is de band uitgegroeid tot een begrip in zowel binnen als buitenland waarbij de ijzersterke live optredens grote indruk maken. Het nieuwe album, 'To the fighters. To the boxers.' verscheen afgelopen najaar.  Sterke riffs, krachtige ritmes en een uniek stemgeluid.

ook interessant