• punk
  • rocknroll
  • garagepunk
  • garage

Wo 10-10 | Patronaat | Open: 19:30 u Aanvang: 20:00 u | € 19,80 (exclusief banktransactiekosten vanaf € 0,50)

Radio Birdman (AUS)The Works
Beach Coma

Radio Birdman (AUS) + The Works + Beach Coma

Deze legendarische band wordt gezien als een van de pioneers van de high energy rock'n roll en garage punk scene uit Australië (samen met the Saints). Al vanaf eind jaren 70 brengt Radio Birdman hun ruige 'punk attitude' rock'n roll optredens down under. De band werd gevormd door frontman Deniz Tek (Ann Arbor, MI) en surfdude/zanger Rob Younger in 1974. Hun ruwe sound doet denken aan the Stooges en MC5. In 1978 gingen de bandleden uit elkaar en speelden ze elk in verschillende andere bands en projecten, maar ondertussen leefden hun eerder uitgebrachte  EP's, LP's en garage opnames door in de underground scene.  De backcatalogue van deze band is inmiddels verschenen in een CD box set. Halverwege de jaren 90 kwam de band weer bij elkaar voor een reünie tour en sindsdien treden ze alleen nog maar heel sporadisch op; uiteraard wel nog altijd in hun bekende, spraakmakende eigen rock'n roll stijl.
De oorspronkelijke leden Rob Younger, Deniz Tek, Pip Hoyle en Jim Dickson zullen het podium weer betreden, aangevuld met Nik Rieth op drums en Dave Kettlley op gitaar.

The Works is een Amsterdamse rock n roll band die qua stijl de stevige proto-punk van The Dictators en The Stooges aan het werk zet met dansbare hooks van bijvoorbeeld The Ramones.

Beach Coma uit Rotterdam en deels IJsland is een enegrieke garagerockband die een vuige punk en rock ‘n’ roll groove samenvoegen. Ze staan op het punt om met een nieuwe plaat te komen en zullen deze avond ongetwijfeld nieuwe nummers ten gehore brengen. Een stevige opwarmer voor Radio Birdman!

Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring