• nederpop
  • nederrock

Za 10-11 | Kleine Zaal | Open 20.00 u Aanvang 20.30 u | € 12,50

HALLO VENRAYspeelt 'The More I Laugh The Hornier Due Gets'
Support: HALLO VENRAY

HALLO VENRAY speelt 'The More I Laugh The Hornier Due Gets'

De naam Hallo Venray is afkomstig uit het roemruchte NCRV-radioprogramma Los Vast dat in de jaren 80 op Hilversum 3 (3 FM bestond nog niet) wekelijks vanaf een locatie in Nederland werd uitgezonden. Presentator Jan Rietman begon de show altijd met "Hallo ...", gevolgd door de naam van de bezochte plaats. Toen Los Vast neerstreek in de Limburgse plaats Venray, werd het dus "Hallo Venray!".

De band werd rond 1987 opgericht door (cabaretier!) Henk Koorn en onder andere gitarist Anno Houwing, korte tijd later volgden drummer Dim Veldhuisen en bassist Peter Konings. De band had toen nog, in die tijd van Doe Maars, Bloems en Toontje Lagers bijna voor de hand liggend, Nederlandstalig repertoire. Met de nodige droge humor, die ook nadat de formatie zich tot het Engels had bekeerd zou blijven.

Gitarist Toon Moerland verving Anno Houwing. In 1989 werd in eigen beheer het album 'You Don’t Hit a Guy With Glasses On' uitgebracht. Het jaar daarop volgde het album 'King', waarmee Hallo Venray definitief op de radar zichtbaar werd.

In 1992 kwam de doorbraak met het album 'The More I Laugh, The Hornier Due Gets', geproduceerd door Henk Jonkers. Singles van dat album, o.a. het nog altijd schitterende 'Slow Change', werden op (inmiddels) Radio 3 gedraaid en er volgde een succesvol optreden op Pinkpop. Henk Koorn stal daar de show door te verschijnen in netkousen en op een pogostick over het podium rond te dansen. Niet voor niets werd Hallo Venray ook wel omschreven als "Neil Young met humor, lekker wiegend op die onmiskenbare, blijmakende Excelsior-sound".

It was twenty years ago to-day

Om aan de wens van hun vele trouwe fans tegemoet te komen tourt de band nu langs enkele zalen om het 20-jarig bestaan van hun Master Piece the Resistance te vieren, met een integrale live-uitvoering ervan! Als supporting act komt de nieuwe line-up van Hallo Venray mee!
 

Naar programma

ook interessant

Naar programma (2)
Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring