• techno
  • house
  • jungle
  • drum'n'bass,

Zo 10-11 | Patronaat | open 19:30u | 14,- | Pin Only

Djrum liveJasmín

Djrum live (UK) + Jasmín

Djrum live is een dj, producer en muzikant uit de UK die in 2018 hoge ogen gooide met zijn album Portrait with Firewood. Waar zijn werk tot dan toe in één adem met een naam als Burial werd genoemd, kenmerkt dit album zich juist door de nadrukkelijke aanwezigheid van klassieke piano, vocalen en strijkers. Djrum vermengt zijn als jazz pianist opgedane kennis van de piano met de meer dansbare muziekstromen waarin hij zich ook zo thuis voelt: jungle, techno, garage en drum&bass. Het resulteert in een door R&S uitgebrachte plaat vol beats en elektronische passages die erg goed wegluistert op een koptelefoon - zeker ook geschikt voor fans van Nils Frahm en Joep Beving - maar ook tot de verbeelding spreekt in een meer clubachtige setting. 

Het duurde even voordat Djrum, toch zeker ook geroemd door zijn gevarieerde dj sets, besloot zijn werk ook live ten gehore te brengen. Ook niet vreemd als je de muziek beluistert, deze complexe samensmelting van elektronisch en analoog maakt nieuwsgierig naar de live set up. Bekend is dat hij live wordt bijgestaan door zangeres Lola Empire en cellist Zosia Jagodzinska. Halverwege september heeft hij weer nieuwe muziek uitgebracht die juist weer terug gaat naar zijn oudere, meer elektronisch klinkende werk.

De opening van deze avond wordt verzorgd door de Amsterdamse Jasmín met een dj set. Deze rising star in de Amsterdamse scene liet tijdens de afgelopen ADE wederom een blijvende indruk achter in onder andere de School en tijdens een b2b met John Talabot in Radio Radio.  Eerder dit jaar stond zij met haar sets vol broken beats op smaakmakende events zoals Rewire, Lente kabinet en Dekmantel. 

 

Pin Only

 

Dit concert is ook te bezoeken met je Patromaatje pas. Kijk voor meer informatie over deze concertpas van Patronaat op: www.patronaat.nl/patromaatje

Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring