• pop
  • indie

Do 10-03 | Patronaat | Open 20.00 u - Aanvang 20.30 u | € 14,- (ex fee)

3FM Presents:

Causes+ Rachèl Louise

Causes

*UITVERKOCHT* De indie pop band Causes brak door met hun hit  'Teach Me How To Dance With You'. Frontman Rupert Blackman en gitarist Jan Schröder schreven dit nummer in slechts dertig seconden, dus dat belooft nogal wat! Er volgden uitverkochte shows en o.a. een optreden op Pinkpop. Op 5 februari 2016 verschijnt het debuutalbum 'Under Bridges That You Built For Me'. Dit album is opgenomen met Ian Gimble (bekend van o.a. Daughter, Bear's Den en Mumford & Sons) en wordt uitgebracht op het gerenommeerde label [PIAS].
De Britse Rupert Blackman kwam jaren geleden naar Nederland voor de liefde, maar bleef hier voor de muziek. Hij werd ontdekt toen hij als straatmuzikant in Utrecht speelde en in 2013 bracht hij zijn soloalbum ‘The Lights Of Home’ uit. Toen hij aan zijn tweede album begon te werken, werd het steeds duidelijker dat de begeleidende band een zeer grote rol speelde in het vormen van de nummers. Dit was de start van de band Causes

Rachèl Louise
De half Nederlandse, half Amerikaanse singer-songwriter besloot haar veilige omgeving te verlaten en vertrok op zeventienjarige leeftijd naar Los Angeles voor de muziek. Rachèl deed auditie voor het Musician Institute in Hollywood en werd toegelaten tot deze prestigieuze opleiding. Drie jaar later kwam ze terug naar Nederland met een rugzak vol eigen liedjes en begon aan een troubadourstocht met haar piano door Nederland om men kennis te laten maken met haar sound.
Het met de optredens verdiende geld werd rechtsreeks weer terug de carrière in gepompt. Dat resulteerde in de in 2011 verschenen EP Living In Holland, met daarop de radiohit At The Disco, waarmee Rachèl Louise zichzelf in één welgemikte klap in de kijker speelde en haar carrière in een stroomversnelling raakte. Ze viel direct op door haar eerlijke songwriting en unieke stemgeluid. In 2012 nam zij haar debuutplaat op genaamd "Be Your Own Cheerleader". Haar eigen broer speelde hier een hele grote rol in, met wie zij al van jongs af aan muziek maakt. “Mijn teksten zijn wel volledig van mijn eigen hand. Die zijn te persoonlijk”, zo stelt de singer-songwriter, die op haar album het door piano gedomineerde geluid van haar EP deels losliet en voor een voller, meer bombastisch en tegelijkertijd verfijnd bandgeluid koos. Een succesvolle tour volgde met optredens bij DWDD, 3FM, 538, Giel Beelen en Rachèl verzorgde voorprogramma's van o.a. James Morrison, Tom Mcrae, Brooke Fraser en Dotan. Na deze turbulente periode nam de Utrechtse singer-songwriter bewust een stap terug om het creatieve proces weer op gang te laten komen. In de zoektocht naar haar eigen geluid kwam ze erachter dat ze terug naar de basis wilde, de oorsprong. Terug naar de piano, terug naar hoe de liedjes geboren worden en terug naar de eerlijke sound waarop Rachèl haar stem de ruimte vult met bezieling en magie. Niet meer bang om haar donkere kant op te zoeken en niet meer bang om dieper te graven in haar eigen muziek. 

Naast haar eigen project heeft Rachèl zich ontwikkeld tot een zeer hybride songwriter en heeft zij inmiddels gewerkt met en voor o.a. GTST, Laura van Kaam, het Junior Songfestival, Hind en vele andere artiesten/componisten. Ook vervult ze een speciale rol in het project van singer/songwriter en goede vriend Dotan door onderdeel te zijn van de band en het opnameproces.
Het nieuwe studio album van Rachèl Louise zal in 2016 uitgebracht worden. Nieuwe baggage, nieuwe liedjes, een oude ziel en een engelenstem zullen voor vervoering zorgen.

ook interessant

Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring