• folk

Di 10-04 | Patronaat | Open: 20:00 u Aanvang: 20:30 u | € 13,60 (exclusief banktransactiekosten vanaf € 0,50)

Minor Operation Bookings presents:

Sheesham, Lotus & SonThe Mourning Glories

Sheesham, Lotus & Son + The Mourning Glories

Gekke en super aanstekelijke muzikale uitdragerij duikt in antieke folksongs. Achter deze vreemde naam gaat een heel apart trio schuil dat muzikaal diep geworteld zit in de antieke sound van Mississippi folkblues, Appalachian folk en fiddle en jugband muziek en New Orleans brassband uit vervlogen tijden. Als je luistert naar Sheesham, Lotus & Son met je ogen dicht dan kun je haast de sepia gekleurde beelden zien van een stomme film waar Charlie Chaplin een illegale bar in loopt en de dames de charleston dansen met hun franje jurkjes aan.

Hun laatste album The High Stepping Music of klinkt alsof die regelrecht uit de field recordings van Alan Lomax zou kunnen komen. Nee je zou echt niet denken dat dit trio met ongebruikelijke instrumentarium van viool, kazoo, banjo en sousaphone, de franse hoorn en zoiets als een contrabasharmoniuphonium en allerlei andere gekkigheden een hedendaagse groep uit Canada betreft. Sheesam Crow, Lotus Wright en Son Sanderson wekken stokoude en vergeten songs van artiesten als Jimmy Rodgers, Doc Roberts, Carter Family en een hoop onbekende traditionals weer nieuw leven in met hun muzikale uitdragerij. 

In Canada maar ook in de VS, UK en zelfs in Scandinavië zijn ze een echte hitsensatie op de festivals met hun aanstekelijke muziek. Maar ook in Nederland hebben ze de afgelopen paar jaren al met veel succes opgetreden op Ramblin Roots, Kliko Fest en Hoogtevrees festival en deden ze een speciale ode in het Kröller Müller Museum aan het Vincent Van Gogh schilderij de Aardappeleters. Na hun legendarische shows (ja echt) in Patronaat kunnen we ze inmiddels wel bekronen als onze huisband! Gekkigheid gegarandeerd, bij zijn is meemaken. 

Met drie stemmen, tokkelbanjo en speciekuipbas snijden The Mourning Glories recht in je ziel. Dit trio met roots in Frankrijk, Canada en Mississippi mengt jodelen met murder ballads, ukulele met slechte whisky en meerstemmige zang met diepe droefenis. Een klaagzang op het leven, guaranteed to swoon.

Naar programma

ook interessant

Naar programma (2)
Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring