• folk
  • pop
  • singer-songwriter

Wo 10-05 | Patronaat | Open: 19:30 u Aanvang: 20:00 u | € 10,- (ex fee)

Emil LandmanAmber Kamminga
Milo Meskens

Emil Landman + Amber Kamminga + Milo Meskens

Kom op tijd! De avond wordt geopend door een korte soloset van singer-songwriter Milo Meskens. Daarna speelt Amber Kamminga en vervolgens is het de beurt aan Emil Landman. Een avondvullend programma waarvan je niets wil missen.

Subtiele en pakkende gitaarliedjes met een folkrandje door de Nederlandse singer-songwriter Emil Landman. Zoals sommigen postzegels verzamelen, en anderen whisky’s, zo verzamelt Emil Landman (Amsterdam, 1989) verhalen. Avontuurlijke verhalen welteverstaan, opgedaan tijdens vele reizen langs verschillende continenten. Hij vat ze samen in liedjes die doen denken aan Thomas Dybdahl, Ben Howard en Alexi Murdoch. Met kleine folkgeoriënteerde liedjes die afwisselen met grootser aangekleden band producties brengt hij je naar de rokerige kroegen van New Orleans, laat hij je ruiken aan een vieze oude bak koffie in Nashville en maakt hij je getuigen van meer romances dan hij zelf aan lijkt te kunnen. Het overgrote deel van zijn album Colours And Their Things (2014) werd geschreven in de Verenigde Staten, hij werd er dronken, blut, doorregend, zielsgelukkig, doodongelukkig en verliefd. Aan het einde van 2016 bracht hij een nieuw nummer uit 'Need To Feel Loved', dat een voorbode is voor het nieuwe materiaal dat eraan zit te komen!

Het is niet vreemd dat muziek uit Nashville in de smaak viel bij Amber Kamminga uit het net zo landelijke Grootebroek, populatie: 9.000. De (country)muziek van Jewel, Taylor Swift en Kacey Musgraves brachten big dreams voor de small town girl. Twee jaar lang schreef ze mooie popsongs met attitude en dat Amerikaans randje. De muzikale reis bracht haar van Groningen tot Alkmaar en Eindhoven, van Radio1 tot 3FM en van de Uitmarkt op Museumplein tot Paradiso. Het meisje uit Grootebroek had zelfs een optreden in The Bluebird Cafe in Nashville en Bar Lubitsch in Los Angeles. De band de ze om zich heen verzamelde is warmgedraaid, haar rechtenstudie is afgerond en tussendoor vond ze nog tijd voor een tinderdate of twee. Het bleek een prachtige inspiratiebron voor teksten, ‘Getting To Know You’, de eerste single van de EP ‘Star-crossed Lovers’, gaat over zulke avonden met iets te veel wijn en een man die te mooi is om waar te zijn.