• singer-songwriter
  • soul
  • elektronica

Do 10-08 | Caprera | Open: 19:30 u Aanvang: 20:00 u | € 30,- (ex fee)

Patronaat presenteert in Caprera:

Ásgeir (ICE)ELLA

Ásgeir (ICE) + ELLA

Een mix van ijzige electronische pop, soul en een vleugje r&b in Caprera! Ásgeir Trausti Einarsson, kortweg Ásgeir, is terug. Niet alleen met een langverwacht tweede album ‘Afterglow’, dat op 5 mei uit wereldwijd wordt uitgebracht, maar ook live. Omdat zijn concert in Paradiso Amsterdam snel uitverkocht voegt hij nu een exclusieve zomershow toe aan zijn tour: op 10 augustus presenteert Patronaat de IJslandse muzikant op het podium van openluchttheater Caprera in Bloemendaal. 

Hoe volg je de perfecte debuutplaat op? Het is een vraag die veel bands wordt gesteld en het gevreesde ‘tweede-album-syndroom’ heeft menig act de das om gedaan. Fans van Ásgeir hoeven daar niet voor te vrezen: toen de timide jongeman in 2013 internationaal doorbrak met de Engelstalige re-release ‘In The Silence’, die alleen in Nederland al meer dan 10.000 exemplaren verkocht, hoorden muziekliefhebbers een muzikant die barst van de ideeën en nog veel noten op zijn zang heeft. De eerste singles van ‘Afterglow’ zijn daar alvast een goed voorbeeld. Met ‘Unbound’ en ‘Stardust’ weet de fan inmiddels dat het in Bloemendaal een  mooie zomeravond beloofd te worden.

De inmiddels 24-jarige IJslander stapte voor zijn tweede album uit de comfortzone van zijn eigen slaapkamer en reisde de hele wereld rond.

Voor ik op tour ging, heb ik alleen in Zweden en Denemarken opgetreden. Nu weet ik soms niet eens meer waar ik wel of niet ben geweest”, zegt Ásgeir met een knipoog. 

Het is die wereldwijde ervaring die goed te horen is op Afterglow. Gebleven zijn de tegenstelling tussen de ijzige elektronica en Ásgeirs warme stem. Nieuw zijn de invloeden van soul, R&B en zelfs gospel van over de hele wereld.
De introverte Ásgeir: 

Ik heb mijzelf echt beter leren kennen met dit album en merk dat ik gegroeid ben. Het zou wel leuk zijn als andere mensen dit album ook kunnen waarderen”, zegt hij grappend.

Maar daar hoeft de IJslander zich geen zorgen over te maken: single ‘Unbound’ en de nieuwe single ‘Stardust’ heeft de muziekliefhebber hongerig gemaakt naar meer. Na eerdere Nederlandse optredens (o.a. 18 mei a.s. in Paradiso Amsterdam, Best Kept Secret 2016, Live at Amsterdamse bos 2015, Into The Great Wide Open en Paradiso 2014) weet Caprera dat het de borst maar beter nat kan maken.

ELLA is het nieuwe project van Ella van der Woude, de Nederlands-Zwitserse muzikante met een veelzijdig talent: Vooral bekend als voormalige zangeres en gitariste van de band ‘Houses’, heeft Van der Woude ook enkele filmcomposities op haar naam staan. Daarnaast speelt Ella sinds kort in de indiepopband ‘Amber Arcades’. Met ELLA wil Van der Woude voor het eerst muziek maken vanuit een persoonlijke invalshoek. 


Let op: voor leden van de Bibliotheek is er weer een speciale BIEB-korting, op vertoon van lidmaatschapskaart/pas (no refunds/uitsluitend aan de kassa van Patronaat en Caprera)

Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring