• rock
  • blues
  • roots

Zo 11-02 | Patronaat | Open: 19:30 u Aanvang: 20:00 u | € 10,- (inclusief servicekosten, exclusief banktransactiekosten) vvk / € 11,- deur

The Damned & Dirty (Album release)Two Shakes of a Lamb's Tail

The Damned & Dirty + Two Shakes of a Lamb's Tail

Deze avond vindt de release van de vijfde cd van The Damned and Dirty plaats in Patronaat. Ditmaal werkt de band voor het album samen met producent/co-writer Mario Goossens van Triggerfinger. Het resultaat zal Rootsy en bluesy zijn, zoals we van het duo gewend zijn, maar meer poppy dan ooit - kortom, het recept voor "lekkerrrr"!

The Damned and Dirty is een duo met de voeten ferm in de rootsmuziek. Ze leggen de nadruk op pakkende nummers met afwisselend donkere en scherpe teksten in vlekkeloos Engels met een flinke emmer soul. De sound is in alle opzichten rauw en dwingend. Het duo bestaat uit songwriters Micha Sprenger (gitaar) en Kevin de Harde (zang, mondharmonica) en maakte sinds 2012 vier albums, waarvan er drie bekroond werden met een award voor “Best Dutch Blues Album”.

Muziek gemaakt met hart en ziel, met het gevoel en de sfeer van het moment, in de ruimte waar je bent. Dat is wat er gebeurt bij een optreden van Two Shakes of a Lamb's Tail. De heren mengen de energie van het publiek met de uiteenlopende emoties van henzelf. De klanken die daarop volgen zijn elke keer verschillend, en elke keer opnieuw de moeite waard. De muziek die dan ontstaat is te beschrijven als sixties psych rock, maar zelf noemen ze het Next level blues. Inspiraties komen onder andere vanuit Cream, The Doors, Led Zeppelin, Pink Floyd, en ga zo maar door.
 

Naar programma

ook interessant

Naar programma (2)
Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring