• pop

Do 11-04 | Kleine Zaal | Open 20.00 u Aanvang 20.30 u | € 12,50

JANNE SCHRALUCAS HAMMING

JANNE SCHRA + LUCAS HAMMING

Langzaamaan jezelf worden op een podium, klein durven zijn en zonder masker. Dat is wat Janne Schra wil. Op haar nieuwe album en op het podium laat ze voor het eerst ècht van zich horen. Een album met gevoelige nummers die heel dichtbij komen en kwetsbaar zijn. Het titelloze album verschijnt in januari 2013. Het grootste gedeelte van de nummers is opgenomen in de magische Mailmen Studios in Utrecht onder leiding van Martijn Groeneveld (o.a. Blaudzun) met pre-productie van Torre Florim (o.a. frontman van De Staat) en muzikale inbreng van de inspelende muzikanten.

Janne Schra treedt sinds kort op onder haar eigen naam. Hier ging een lange ontdekkings reis met vele successen aan vooraf.
Als zangeres van de band Room Eleven behaalde ze de platina status met het debuutalbum, 'Six White Russians And A Pink Pussycat' en tourde ze in Europa, Canada, Japan en Zuid-Afrika. Ze namen hun tweede album, 'Mmm...Gumbo?', op in New York en speelden op grote jazzfestivals als het Montreal Jazz Festival. Een groot hoogtepunt was het optreden in een uitverkocht Carré. Een droom kwam uit, maar wel een die Janne ervoer als een hele heftige achtbaan. 

Janne vond dat het tijd werd voor iets anders en onder de naam Schradinova bracht zij in 2010 het in Stockholm geproduceerde album,  'India Lima Oscar Victor Echo You' uit. Deze werd net als Schradinova-liveshows positief onthaald. En deze band was eigenlijk een wilde versie van Room Eleven, een ontlading. Maar deze band bracht veel volume met zich mee. Op die manier kon ze niet altijd evenveel subtiliteit in haar zang leggen.
Dat Janne die behoefte had, werd langzaam maar zeker duidelijk. Bijvoorbeeld toen ze bij De Wereld Draait Door een gevoelige cover van Beth Gibbons’ Mysteries speelde. Maar vooral toen ze live een duet zong met de Amerikaanse singer/songwriter M. Ward. Het was een magisch moment waarin alles op z’n plek viel. Ingetogen wilde ze op een podium kunnen zijn. Janne moest in die periode steeds terugdenken aan de tijd dat ze, hoewel verlegen, haar liedjes alleen achter de piano zong. Dat spannende gevoel, dat nergens mee te vergelijken is, moest terugkomen.

Toen Janne hoorde dat ze in 2012 een theatertour kon doen, wist ze meteen dat ze het onder haar eigen naam zou doen. Ze wilde zich nergens achter verschuilen. Niet achter een jurk van vliegtuigjes, niet achter een bandnaam als een vakantieland. Haar stem moest de ruimte krijgen. Ook wilde ze zichzelf weer begeleiden op gitaar en piano.

Vanaf 2011 toen de richting duidelijker werd begon Janne de nummers te schrijven die nu haar nieuwe album vormen. Samen met violist Sietse van Gorkom heeft Janne gezocht naar welke bezetting het beste bij haar stem paste. De try-out met Sietse’s Red Limo String Quartet beviel zó goed, dat alleen nog een gitarist en percussionist zijn toegevoegd. In deze bezetting zal ze bij ons te zien zijn in Patronaat.

De avond wordt geopend door de getalenteerde singer-songrwiter Lucas Hamming(1993). Lucas brengt zijn liedjes direct en vol emotie. Op 11 jarige leerde hij zichzelf gitaar spelen en 6 maanden later gaf hij zijn eerste optreden. Nu, 6 jaar later, heeft hij veel ervaring opgedaan en stond hij op vele podia waaronder een uitverkocht Carré. Hij verzorgde het voorprogramma van Lucky Fonz III, won de Amsterdamse 'Mooie Noten' competitie en schreef de soundtrack van de NLse film 'Lover or Loser'. Duidelijk terug te horen invloeden zijn grootheden als Bob Dylan, Alex Turner (Artic Monkeys) en Jeff Buckley. Onlangs bracht hij zijn EP, 'Green Eyed Man', uit. 

Deze show is inmiddels geheel en al UITVERKOCHT!

Naar programma
Naar programma (2)
Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring