• americana
  • folk

Wo 12-10 | Patronaat | Open 19.30 u - Aanvang 20.00 u | € 12,50

Johnny Dowd (USA)Park Doing (USA)

Johnny Dowd (USA) + Park Doing (USA)

De Texaanse muzikant Johnny Dowd vertegenwoordigt al jaren praktisch in zijn eentje de aardedonkere kant van de country. Als een gothicvariant van Willie Nelson bezingt en bespreekt hij zijn leven en lijden in teksten die soms recht voor zijn raap zijn, soms absurdistisch, maar meestal allebei. Net als zijn literaire evenknie Charles Bukowski debuteerde hij laat: pas tegen zijn vijftigste bracht hij zijn eerste soloplaat uit. Op zijn album No Regrets (2012) behandelde Dowd diverse vrouwen uit zijn leven en – constante vernieuwer die hij is – zette hij zijn nummers kracht bij met elektronische beats. En met zijn nu nieuwste plaat That's Your Wife on the Back of My Horse (2015) steekt hij weer een andere middelvinger op naar alle geprefabriceerde wannabe-a-lookalike bandjes waar de muziekindustrie zo rijk aan is, sinds de uitvinding van de wasrol…


PARK DOING

Supporting act tijdens (een groot deel van) deze tour is creatieve folk-duizendpoot Park Doing.  Afkomstig uit de brutale spelonken van de punk-rock deinst hij nergens voor terug, en verlaat net zo makkelijk vaste en vertrouwde paden als hij ze bewandelt. Avontuur bestaat nog, en Park Doing bewijst dat - in galop!
(In English:  Park uses looped live vocals and guitar, beats, atmospheric sounds, morse code, and other samples to create a very cool experimental folk music. He started out as a punk rocker, playing at the famous CBGB and Bowery Ballroom in New York. His current musical project is the space folk opera, “Woody Guthrie Meets the Sun.“)

foto's: Kat Dalton

Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring