• rock
  • roots
  • country
  • americana
  • folk
  • blues

Zo 12-02 | Patronaat | Open: 14:00 u Aanvang: 14:30 u | € 25,- (ex fee) / €40,- incl limited zeefdruk (ex fee)

Roots of Heaven Festival 2017:
James McMurtry & Band (USA)
Tim Knol
Luke Winslow-King (USA)
The Black Lillies (USA)
broeder Dieleman
Daniel Meade & Lloyd Reid (SCO)
Nathan Bell (USA)
The Watchman
Henk & Melle
Blue Flamingo (DJ)
Host: Mr. Weird Beard
Pulled Pork by: Hap & Tap

Patronaat and Popmagazine Heaven present Roots of Heaven Festival 2017: James McMurtry & Band (USA) + Luke Winslow-King (USA) + Tim Knol e.a.

Voor liefhebbers van roots-, folk-, blues-, americana- en countrymuziek was Roots of Heaven Festival in Patronaat jarenlang een begrip. Eerder traden acts als Damien Jurado, Iron & Wine, Calexico, Jason Molina, Woven Hand en Lucinda Williams op. Na 10 jaar stilte presenteren wij in 2017 samen met popmagazine Heaven een gloednieuwe editie! Dit vieren we met een geslaagde line-up voor fijnproevers, waar we erg trots op zijn. Tien artiesten uit binnen- en buitenland zijn uitgenodigd, waarbij zowel veelbelovende nieuwe acts als zeer gewaardeerde gevestigde bands het podium zullen betreden. Zo kan je deze avond naar muziek luisteren van James McMurtry and Band, Tim Knol, Luke Winslow-King, broeder Dieleman en vele anderen. Daarnaast is er de mogelijkheid de hongerige maag te stillen met heerlijke Pulled Pork, bereid door Hap & Tap!

Let op: zeer beperkte oplage van zeefdrukken beschikbaar via 'ZEEFdruk-ticket'.
Striptekenaar en illustrator Erik Kriek maakte het prachtige artwork voor dit festival en hiervan zijn een zeer beperkt aantal gesigneerde zeefdrukken beschikbaar.  Bij aankoop van tickets kun je direct een exemplaar reserveren (op=op) , maar er zullen er ook nog een aantal worden verkocht tijdens het festival zelf.

James McMurtry and Band
In 1989 debuteerde de doorgewinterde folkrock en americanazanger, gitarist en bandleider James McMurtry. Deze avond speelt hij een show met zijn vaste band. Al tientallen jaren wordt hij voor zijn americananummers bijgestaan door dezelfde veteranen: Daren Hess, Cornbread en Tim Holt. Zijn meest recente album ‘Complicated Game’ werd vorig jaar uitgebracht. De songs van McMurtry zijn vaak maatschappijkritisch en soms ook cynisch. Hij werkte in zijn carrière als muzikant met veel bekende artiesten samen zoals John Mellencamp, Joe Ely, John Prine en Dwight Yoakam met wie hij ooit The Buzzin Cousins vormde. ‘’The simple fact is that James McMurtry may be the truest, fiercest songwriter of his generation..." - Stephen King.

Tim Knol
Na het verschijnen van zijn titelloze debuut ging het hard met Tim Knol. De plaat kreeg lovende kritieken en de single Sam werd een hit. Inmiddels klinkt de muziek van Knol anders dan een aantal jaren terug. Op zijn plaat ‘Soldier On’ (2013) omarmt hij folk en hoor je veel americana invloeden terug. In 2017 wordt zijn nieuwe album verwacht, wat betekent dat we deze avond hoogstwaarschijnlijk nieuw materiaal van de singer-songwriter zullen horen. Voor deze gelegenheid komt hij solo.

Luke Winslow-King
Luke Winslow-King is een Amerikaanse gitarist, zanger en componist die bekend staat om zijn karakteristieke bottleneck slide-guitar en zich laat inspireren door vooroorlogse blues en traditionele jazz. Zijn interesse in oude muziek zet hij om in een onweerstaanbare eclectische mix van deltafolk, ragtime, skiffle, jazz en rock ’n roll. Hij deelde het podium met o.a. Pokey LaFarge, Jack White, Taj Mahal en Rebirth Brass Band. Al eerder speelde de Amerikaan een show in Patronaat en we zijn verheugd hem deze avond weer te verwelkomen!

The Black Lillies
De Amerikaanse band speelt deze avond voor het allereerst (en tevens een exclusieve show) in Nederland! The Black Lillies werd opgericht door multi-instrumentalist- en vocalist Cruz Contreras. Door country-, roots-, rock- en bluesinvloeden samen te brengen weet The Black Lillies een geheel eigen geluid te creëren dat ergens in de buurt van de band Drive By Truckers komt. Live valt de band ook goed in de smaak, zo sprak NPR vol lof over de band naar aanleiding van hun show tijdens het Amerikaanse showcase Festival South by South West (SXSW).

broeder Dieleman
De ingetogen Zeeuwse folkmuzikant bracht in 2013 zijn debuutalbum ‘Alles is ijdelheid’ uit, geheel gezongen in de taal waarmee hij opgroeide: het Zeeuws-Vlaamse dialect. Broeder Dieleman maakte een paar jaar terug een split single met Bonnie Prince Billy. Bij de opnames van zijn meest recent uitgebracht album ‘Uut de bron’ is gebruik gemaakt van fieldrecordings, soundscapes, ambient drones en eigentijdse liedjes. Broeder Dieleman speelt muziek in de traditie van bekende streekbarden en -troubadours als Ede Staal en Cornelis Vreeswijk.

Daniel Maede & Lloyd Reid
De schotse singer-songwriter Daniel Maede speelt swingende aanstekelijke country, blues, honky-tonk, skiffle en ragtime. Moeiteloos ruilt hij van gitaar of met andere snaarinstrumenten naar piano. Tussen de liedjes door is Meade onderhoudend en entertaint hij met zijn droge Schotse humor. Deze avond neemt Maede de virtuoze gitarist Lloyd Reid mee, wat resulteert in een dynamisch country duo.

Nathan Bell
De uit Tennessee afkomstige singer-songwriter Nathan Bell maakte in de VS al veel indruk met zijn voorlopers Black Crow Blue en Blood Like A River. Zijn teksten, benadering en stem doen je beurtelings denken aan collega's als John Prine en Guy Clark. Muzikaal begeeft hij zich op de paden van de Amerikaanse folk en americana met als basis de akoestische gitaar en zang.

The Watchman
De muziek van The Watchman is een zoektocht naar originaliteit langs een weg vol met traditionele elementen, 'roots', improvisatie en liedjesschrijverij. Daarbij spelen ze muziek vanuit hun hart, een hart dat meer twijfels dan zekerheden kent en altijd hopeloos verliefd is op het leven. Het laatste album Dorset Moon werd opgenomen in een jaar dat zanger Ad van Meurs werd uitgedaagd om een ernstige ziekte te boven te komen.

Henk & Melle
Henk & Melle hebben afzonderlijk van elkaar al een bijzondere bijdrage geleverd aan de Nederlandse popmuziek. Henk Koorn bracht met Hallo Venray een aantal legendarische rockalbums uit. Melle de Boer heeft met Smutfish’s debuut Lawnmower Mind één van de beste Nederlandse rootsalbums op zijn naam staan. Ook toerde hij als “backing band” met cult legende Daniel Johnston. Samen, onder de simpele en doeltreffende noemer Henk & Melle, maken ze wonderschone en aaibare americana.

Blue Flamingo (DJ)
Blue Flamingo brengt zijn eigen Garrard RC-88 uit 1957 mee om uit zijn unieke collectie 78 toeren platen te draaien. Tijdens het gehele festival kun je in de load-in genieten van zijn verzameling folk, bluegrass en country uit vervlogen tijden. Blue Flamingo bracht waanzinnige verzamel albums op het Excelsior Label met jazz exotica uit de jaren ‘30, Spaanse en Frans-Caribische muziek uit de jaren ’30 en ‘40, Congo Jazz en mambo en rumba beïnvloed door rhythm & blues.

Host: Mr Weird Beard
Amerikaanse Haarlemmer Joshua Baumgarten introduceert de artiesten op geheel eigenwijze en onnavolgbare wijze. Joshua is eigenaar van vintage winkel The Irrational Library, organisator van The Irrational Library avonden met muziek en poetry. Verder is Joshua dichter en presenteert hij in het land diverse festivals als Lowlands of het International Burlesque Circus.

Pulled pork by: Hap & Tap
Hap & Tap bereidt deze dag heerlijk eten in onze load-in voor de rammelende magen onder ons. 

Het tijdschema is inmiddels bekend. RSVP op het Facebook Event (klik hier) en volg de laatste nieuwtjes!


 

Naar programma
Naar programma (2)
Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring