• singer-songwriter
  • indie
  • folk
  • roots

Vr 12-04 | Patronaat | 17.00 u - 01.00 u | € 18,- earlybird (uitverkocht!) / € 23,50 vvk / € 28,50 deur

Patronaat & Popmagazine Heaven present:

Roots of Heaven Festival:
Ryley Walker (USA)
Dan Stuart Trio (USA)
Nicole Atkins (USA)

The Brother Brothers (USA)
Matthew Logan Vasquez (USA)
Eerie Wanda
The Yearlings
Dan Owen (UK)

Roots of Heaven Festival: Ryley Walker (USA), Dan Stuart Trio (USA), Nicole Atkins (USA) e.a.

Voor liefhebbers van roots-, folk-, blues-, americana- en countrymuziek is Roots of Heaven Festival in Patronaat al jarenlang een begrip. Eerder traden acts als Damien Jurado, Iron & Wine, Calexico, Jason Molina, Woven Hand en Lucinda Williams op en afgelopen jaar schitterde o.a. Blitzen Trapper op het podium. 2019 krijgt wederom een vervolgeditie met o.a. deze fantastische namen op de line-up: Ryley Walker (+ band), Dan Stuart Trio, en Nicole Atkins.

Ryley Walker komt met band naar Roots of Heaven. De gitarist keert na vier jaar weer terug naar Patronaat en inmiddels heeft hij wereldtournees en honderden festivals en concerten achter de rug. Na een korte pauze die hij nam na ‘Primrose Green’ keerde hij in 2016 succesvol terug met de plaat ‘Golden Sings That Have Been Sung’. In één keer was hij weer terug in de belangstelling. In mei kwam het prachtige ‘Deafman Glance’ uit bij Dead Oceans (het label van Slowdive, Kevin Morby en Khruangbin). In november werd ‘The Lillywhite Sessions’ uit, een ode aan David Matthews Band.

Dan Stuart Trio
Dan Stuart is bekend van de zeer geliefde alt-country/postounk band Green On Red. Ook deed hij in Nederland enkele tours met Thomas Heyman, Fernando en (Don) Antonio Gramenteira. Zijn nieuwe album Unfortunate Demise of Marlowe Billings is net uit, en ontving al tientallen lovende recensies sinds zijn release datum. De zeer persoonlijke nummers hebben soms een ietwat duister tintje en zijn zeer aangrijpend. We zijn blij hem met trio te verwelkomen op Roots of Heaven.

Nicole Atkins
Nicole Atkins uit Nashville maakt een bijzondere mix van soul en country en behoort tot een van de meest veelzijdige zangeressen in deze genres. Nicole Atkins scoorde een wereldwijde hit door ‘Heroes’ van David Bowie op hartverwarmende wijze te vertolken. Maar ook haar laatste album Goodnight Rhonda Lee klinkt fabuleus. Haar muziek is een melancholische reis langs grote muzikale helden als Nancy Sinatra, Brenda Lee, Dolly Parton en Janis Joplin.

The Brother Brothers
Het Amerikaanse folkduo The Brother Brothers sluit Roots of Heaven af! Uitgklede, breekbare country in de traditie van Simon & Garfunkel – fraaie zangharmonieën, stemmig gearrangeerde nummers met viool en cello, en teksten die je bij zullen blijven. De tweelingbroers David en Adam Moss en hun prachtige samenzang gaat in Amerika al als een speer; het zal niet lang duren voordat ook Europa is betoverd door hun bijzondere samenspel.

Wordt 2019 het jaar van Eerie Wanda? Volgens ons wel! De band brengt in het voorjaar haar nieuwe album uit bij het beroemde label Joyful Noise Recordings (Deerhoof, Sebadoh e.a.) en dat is een terechte eer. De nieuwe sound van de Amsterdamse band is herkenbaar: zweverige en dromerige indie met een scherp randje, te vergelijken met het beste werk van Quilt, Cate Le Bon, Eleanor Friedberger en Ultimate Painting. Met leden van o.a. Altin Gün, Jacco Gardner en Clean Pete.

Matthew Logan Vasquez is de oprichting van indieband Delta Spirit, maar kiest bij zijn soloproject voor soulvolle Americana, pop en alt-country. Echter is zijn fascinatie voor muzikanten als Neil Young, Iggy Pop en Gram Parsons nog altijd goed te horen in zijn muziek. Eerder tourde hij mee met o.a. Kurt Vile & The Violators, hoog tijd om hem opnieuw in Haarlem uit te nodigen voor Roots of Heaven!

The Yearlings zijn terug van weg geweest. Eén van de beste Nederlandse alt-country bands viel in 2005 stil, maar album ‘Skywriting’ bewijst dat ze het kunstje niet zijn verleerd. Het album werd in november ontvangen met laaiend enthousiaste recensies. Volkskrant schreef: “Echo’s van The Jayhawks, Wilco, Ryan Adams en R.E.M ten tijde van Out of Time. Wat een respectabele wedergeboorte.”(****) en Music Maker: “Met Skywriting bewijst de band een van de beste americana-acts te zijn die ons land rijk is en wellicht nog belangrijker: een geweldig exportproduct in zijn genre” (*****).

Dan Owen is pas 26 jaar en is de wereld al rond geweest met zijn bluesy folksongs. Hij begon al vroeg met het spelen van bluescovers in pubs en werd zo stapje voor stapje steeds bekender bij het Britse publiek. Maar net toen hij op tournee werd gevraagd met de wereldberoemde gitarist Patrick Eggle, overkwam hem een nachtmerrie: in zijn gitaarwerkplaats liep Owen een wond op aan zijn oog, die hem half blind maakte. Alles stond op zijn kop, maar Owen wilde zijn droom niet opgeven, en bleef dus spelen. Onder meer Mick Fleetwood heeft zijn liefde voor Dan Owen al uitgesproken. Mis deze talentvolle singer-songwriter niet!

Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring