• singer-songwriter
  • folk
  • indie
  • roots

Vr 12-04 | Patronaat | 17.00 u - 01.00 u | € 18,- earlybird (uitverkocht!) / € 23,50

Patronaat & Popmagazine Heaven present:

Roots of Heaven Festival:
Steve Smyth ((AUS)
Dan Stuart Trio (USA)
Nicole Atkins (USA)The Brother Brothers (USA)
Matthew Logan Vasquez (USA)
Eerie Wanda
The Yearlings
Dan Owen (UK)
Caleb Elliot (USA)

Roots of Heaven Festival: Steve Smyth (AUS), Dan Stuart Trio (USA), Nicole Atkins (USA) e.a.

Voor liefhebbers van roots-, folk-, blues-, americana- en countrymuziek is Roots of Heaven Festival in Patronaat al jarenlang een begrip. Eerder traden acts als Damien Jurado, Iron & Wine, Calexico, Jason Molina, Woven Hand en Lucinda Williams op en afgelopen jaar schitterde o.a. Blitzen Trapper op het podium. 2019 krijgt wederom een vervolgeditie met o.a. deze fantastische namen op de line-up: Steve Smyth, Dan Stuart Trio, en Nicole Atkins. (Ryley Walker moest helaas te elfder ure afzeggen*)).

Download hier het nieuwe tijdschema

Steve Smyth 
De Australische singer-songwriter Steve Smyth is in alle opzichten een buitenbeentje. Een indierock-troubadour die als tiener geïnspireerd raakte door muziek van Leadbelly tot Carol King en van Bob Dylan tot Radiohead. Tijdloze invloeden die je terug hoort in het intieme geluid en de zielsonthullende teksten. Smyth is constant onderweg.

Met zijn muziek toerde hij door Azië, Noord-Amerika en Europa. De plaat 'Exits’ nam hij op in de schaduw van de Hollywood Hills, samen met een productieteam dat eerder al meewerkte aan albums van Thom Yorke, Beck, The Black Keys en Norah Jones. Steve Smyth verzamelt invloeden en vindt zijn bestaansrecht in het maken van muziek en het optreden op podia. Of hij nu onversneden rock & roll brengt met nummers als 'Shake It’ of 'Get On’, of meer intimistische ballads als 'Written or Spoken’ of 'Paris’, met zijn vocale pracht klinkt alles stuk voor stuk oprecht en overtuigend. Smyth neemt je mee in zijn performances met een energie die mysterieus en diep is.

Dan Stuart Trio
Dan Stuart is bekend van de zeer geliefde alt-country/postounk band Green On Red. Ook deed hij in Nederland enkele tours met Thomas Heyman, Fernando en (Don) Antonio Gramenteira. Zijn nieuwe album Unfortunate Demise of Marlowe Billings is net uit, en ontving al tientallen lovende recensies sinds zijn release datum. De zeer persoonlijke nummers hebben soms een ietwat duister tintje en zijn zeer aangrijpend. We zijn blij hem met trio te verwelkomen op Roots of Heaven.

Nicole Atkins
Nicole Atkins uit Nashville maakt een bijzondere mix van soul en country en behoort tot een van de meest veelzijdige zangeressen in deze genres. Nicole Atkins scoorde een wereldwijde hit door ‘Heroes’ van David Bowie op hartverwarmende wijze te vertolken. Maar ook haar laatste album Goodnight Rhonda Lee klinkt fabuleus. Haar muziek is een melancholische reis langs grote muzikale helden als Nancy Sinatra, Brenda Lee, Dolly Parton en Janis Joplin.

The Brother Brothers
Het Amerikaanse folkduo The Brother Brothers sluit Roots of Heaven af! Uitgklede, breekbare country in de traditie van Simon & Garfunkel – fraaie zangharmonieën, stemmig gearrangeerde nummers met viool en cello, en teksten die je bij zullen blijven. De tweelingbroers David en Adam Moss en hun prachtige samenzang gaat in Amerika al als een speer; het zal niet lang duren voordat ook Europa is betoverd door hun bijzondere samenspel.

Wordt 2019 het jaar van Eerie Wanda? Volgens ons wel! De band brengt in het voorjaar haar nieuwe album uit bij het beroemde label Joyful Noise Recordings (Deerhoof, Sebadoh e.a.) en dat is een terechte eer. De nieuwe sound van de Amsterdamse band is herkenbaar: zweverige en dromerige indie met een scherp randje, te vergelijken met het beste werk van Quilt, Cate Le Bon, Eleanor Friedberger en Ultimate Painting. Met leden van o.a. Altin Gün, Jacco Gardner en Clean Pete.

Matthew Logan Vasquez is de oprichting van indieband Delta Spirit, maar kiest bij zijn soloproject voor soulvolle Americana, pop en alt-country. Echter is zijn fascinatie voor muzikanten als Neil Young, Iggy Pop en Gram Parsons nog altijd goed te horen in zijn muziek. Eerder tourde hij mee met o.a. Kurt Vile & The Violators, hoog tijd om hem opnieuw in Haarlem uit te nodigen voor Roots of Heaven!

The Yearlings zijn terug van weg geweest. Eén van de beste Nederlandse alt-country bands viel in 2005 stil, maar album ‘Skywriting’ bewijst dat ze het kunstje niet zijn verleerd. Het album werd in november ontvangen met laaiend enthousiaste recensies. Volkskrant schreef: “Echo’s van The Jayhawks, Wilco, Ryan Adams en R.E.M ten tijde van Out of Time. Wat een respectabele wedergeboorte.”(****) en Music Maker: “Met Skywriting bewijst de band een van de beste americana-acts te zijn die ons land rijk is en wellicht nog belangrijker: een geweldig exportproduct in zijn genre” (*****).

Dan Owen is pas 26 jaar en is de wereld al rond geweest met zijn bluesy folksongs. Hij begon al vroeg met het spelen van bluescovers in pubs en werd zo stapje voor stapje steeds bekender bij het Britse publiek. Maar net toen hij op tournee werd gevraagd met de wereldberoemde gitarist Patrick Eggle, overkwam hem een nachtmerrie: in zijn gitaarwerkplaats liep Owen een wond op aan zijn oog, die hem half blind maakte. Alles stond op zijn kop, maar Owen wilde zijn droom niet opgeven, en bleef dus spelen. Onder meer Mick Fleetwood heeft zijn liefde voor Dan Owen al uitgesproken. Mis deze talentvolle singer-songwriter niet!

Caleb Elliot is een Amerikaanse singer-songwriter, gitarist, cellist en bandleider en zoon van een priester. Zijn geluid is uniek en ademt de traditionele Americana en blues, maar met een moderne snik. Zijn stem betovert en zijn teksten zijn innemend en passen bijzonder goed bij zijn swamp-art-rock, zoals hij het zelf noemt. Caleb Elliot tourt dit voorjaar met Nicole Atkins en komt daarom mee naar Roots of Heaven om daar een eigen set te spelen. We zijn zeer benieuwd naar dit nieuwe talent!

*) Daar is naar kaarthouders een bericht over gemaild!

ook interessant

Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring