• indie
  • singer-songwriter
  • roots
  • folk

Zo 12-04 | Patronaat | Open: 19:30 u Aanvang: 20:15 u | early bird: € 20,- (uitverkocht) / vvk: € 22,50 / deur: € 25,-

UITGESTELD!

Roots of Heaven Festival:
Claw Boys Claw
Birds of Chicago (USA)
TaxiWars (B)Erin Costelo (CAN)
Freddy & Francine (USA)
Gumbo Kings
Roots of Heaven Bazaar
& meer

Roots of Heaven Festival: Claw Boys Claw, Birds of Chicago (USA), TaxiWars (B)

LET OP: Vanwege de RIVM-maatregelen rondom het COVID19-virus en de onzekerheid over doorgang van concerten in april, hebben we besloten, samen met de artiesten het festival Roots of Heaven te verplaatsen naar DONDERDAG 25 JUNI 2020.

Voor liefhebbers van roots-, folk-, blues-, americana- en countrymuziek is Roots of Heaven Festival in Patronaat al jarenlang een begrip. Eerder traden acts als Damien Jurado, Iron & Wine, Calexico, Jason Molina, Wovenhand en Blitzen Trapper op. De afgelopen paar jaar werd Roots of Heaven succesvol in kleinere setting georganiseerd; in de Tweede Zaal en de Derde Zaal van Patronaat. Hier komen de acts nóg beter tot hun recht, en kan je tussendoor rondstruinen op de platenmarkt Roots of Heaven Bazaar. Dit jaar valt Roots of Heaven op Eerste Paasdag! De line-up bestaat uit Claw Boys Claw, TaxiWars, Birds of Chicago, Erin Costello, Freddy & Francine en meer. Een van de meest diverse edities van de afgelopen jaren.

Claw Boys Claw
De rockmachine van Claw Boys Claw heeft alweer twaalf albums op zijn naam, en al twee sinds zij in 2007 besloten weer bij elkaar te komen. Frontman Peter te Bos is nog steeds de rebel uit de beginjaren en hét gezicht van deze viermansformatie. Garage, blues, roots en rock’n’roll zijn de vaste waarden in de muziek van Claw Boys Claw. Daar waar Roots of Heaven snakt naar wat rock’n’roll actie, komt Claw Boys Claw er aan!

TaxiWars (B)
Dat dEUS-frontman Tom Barman van alle markten thuis is, blijkt eens te meer met TaxiWars. Anders dan bij elektroproject Magnus en rockband dEUS, kan Barman hierin zijn liefde voor jazz kwijt. Voor TaxiWars werkt hij sinds 2014 samen met klassiek geschoold componist en saxofonist Robin Verheyen. Het resulteert in een titelloos album uit 2015, waarop behendig wordt bewogen tussen experimentele jazz en de meer behapbare kant van het genre. De rokerige punkstem van Tom Barman maakt het af. In 2019 brengt het viertal het derde album 'Artificial Horizon' uit. Een verrassende vreemde eend in de bijt zou je zeggen, in de traditionele line-up van Roots of Heaven, maar zo’n waanzinnige livemachine op het podium, dat de band niet kon ontbreken op Roots of Heaven 2020.

Birds of Chicago (USA)
Americana/folk band Birds of Chicago werd in 2012 opgericht in, waar anders, Chicago! De band wordt geleid door Allison Russel (ook bekend van Po’Girl) en JT Nero. Zelf refereren ze graag naar het genre “secular gospel”, maar de muziek van Birds of Chicago is veel meer dan dat. Melancholische folk, haast poëtisch songwriter-schap waarbij elk woord telt, en zeer krachtige muzikale begeleiding. Dit wordt een memorabele show!

Erin Costelo (CAN)
“Moonlight-soaked reverie”, zo wordt in verschillende recensies gerefereerd aan de prachtige muziek van de Canadese producer en zangeres Erin Costelo. De hardwerkende muzikante won in haar thuisland Canada meerdere awards voor beste singer-songwriter en producer, en is flink bezig om ook op het Europese vasteland door te breken. Haar muziek kent traditionele folkinvloeden, waarbij haar stem het belangrijkste instrument is.

Freddy & Francine (USA)
Nashville is en blijft de stad van de countrymuziek! Geen verrassing dus dat ook bijzonder nieuw talent de eerste stappen in Nashville maakt. Freddy & Francine verhuisden van Los Angeles naar deze boeiende stad, en begonnen daar flink te bouwen aan hun carrière. Inmiddels is het stel (echte namen Lee Ferris en Bianca Caruso) ook in de rest van Amerika flink aan de weg aan het timmeren. Verwacht roots/folkmuziek met een goede dosis karakter en eigen smoel, en een geruststellende meerstemmige zang die ook doet denken aan Memphis soul.

Gumbo Kings
Gumbo Kings combineert New Orleans funk met Delta Blues en Memphis Soul. Deze vijf ‘local heroes’ leveren opzwepende beats, die rechtsstreeks uit de moerassen lijken te komen. De menigte en de band worden één, het feestje is compleet. De laatste band van Roots of Heaven mag je dus absoluut niet missen!

Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring