• pop
  • jazz
  • clapclap

Za 12-05 | Patronaat | Open: 19:30 u Aanvang: 20:00 u | € 19,80 (exclusief banktransactiekosten vanaf € 0,50)

Ruben Hein+ Hebe

Ruben Hein

Warme vocalen met een soulvolle omlijsting, gecombineerd met fenomenaal pianospel. Ruben Hein nam ruim vier jaar de tijd om de juiste richting van zijn komende album ‘Groundwork Rising’ te bepalen, na het succes van EP ‘Dressed Up’ uit 2014. In deze periode ging hij onder andere mee op tournee met de Engelse band Fink. Diens frontman Fin moedigde hem aan om op een andere manier naar muziek te kijken en zichzelf muzikaal uit te dagen door de onderbelichte kanten in hemzelf op te zoeken. Ruben nam dat advies ter harte en vertrok vervolgens naar een afgelegen locatie in de bossen, met slechts een oude rode piano tot zijn beschikking. ‘Groundwork Rising’ is in alle opzichten een stap vooruit naar het begin. Naar het gevoel van ontdekken en terug naar waar het bij zijn muziek eigenlijk om draait: de stem en de piano.

De aankondiging van ‘Groundwork Rising’ luidt tevens het startschot voor een uitgebreide reeks liveshows. Waaronder een show in Haarlem, waarin de nadruk zal liggen op zijn nieuwe repertoire. Ruben laat weten dat hij tijdens de shows begeleidt zal worden door een vier-koppige band, en ook solo de nodige nummers ten gehore zal brengen.

Hebe
De avond wordt geopend door de prachtige, soulfulle klanken van Hebe. 
Als je goed naar haar muziek luistert zijn invloeden van artiesten als Sade, Lianne La Havas en Van Morisson niet te ontwijken. Muzikaal balanceert Hebe tussen krachtige soul en pop, maar klinkt de muziek ook filmisch. In 2015 bracht ze haar debuutalbum 'The Beginning' uit waarop haar harmonieuze warme zang met een vleugje melancholie de luisteraar binnen een paar tellen betovert.  
Na het succes van haar debuut EP en single ‘I Knew It From The Start’ (met meer dan 550.000 plays op Spotify) presenteerde de 26-jarige zangeres haar debuut album ‘Tell Me’ in de zomer van 2017. Met maar liefst twee succesvolle singles: ‘Tell Me’ en Take Him Down’. Hebe produceerde de plaat samen met Jack van de Ven (bekend van zijn werk met o.a. Waylon, Shirma Rouse en Alain Clarke) en Huub Reijnders (bekend van zijn werk met o.a. The Prodigy, Gabriel Rios en Racoon).

 

 

Dit concert is opgenomen in Patronaat’s Jazz & Soul Selectie Clap!Clap!Club, en behoort daarmee tot de niet te missen soul- en jazzconcerten van de komende tijd! Kom je bij de club? Meld je hier aan voor de nieuwsbrief en je ontvangt als erelid het nieuwste aanbod per mail, en de eerste mogelijkheid om tickets te kopen voor deze shows!

ook interessant

Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring