• pop
  • jazz
  • clapclap

Za 12-05 | Patronaat | Open: 19:30 u Aanvang: 20:00 u | € 19,80 (exclusief banktransactiekosten vanaf € 0,50)

Ruben Hein+ Support

Ruben Hein

Warme vocalen met een soulvolle omlijsting, gecombineerd met fenomenaal pianospel. Ruben Hein nam ruim vier jaar de tijd om de juiste richting van zijn komende album ‘Groundwork Rising’ te bepalen, na het succes van EP ‘Dressed Up’ uit 2014. In deze periode ging hij onder andere mee op tournee met de Engelse band Fink. Diens frontman Fin moedigde hem aan om op een andere manier naar muziek te kijken en zichzelf muzikaal uit te dagen door de onderbelichte kanten in hemzelf op te zoeken. Ruben nam dat advies ter harte en vertrok vervolgens naar een afgelegen locatie in de bossen, met slechts een oude rode piano tot zijn beschikking. ‘Groundwork Rising’ is in alle opzichten een stap vooruit naar het begin. Naar het gevoel van ontdekken en terug naar waar het bij zijn muziek eigenlijk om draait: de stem en de piano.

De aankondiging van ‘Groundwork Rising’ luidt tevens het startschot voor een uitgebreide reeks liveshows. Waaronder een show in Haarlem, waarin de nadruk zal liggen op zijn nieuwe repertoire. Ruben laat weten dat hij tijdens de shows begeleidt zal worden door een vier-koppige band, en ook solo de nodige nummers ten gehore zal brengen.

 

 

 

 

 

Dit concert is opgenomen in Patronaat’s Jazz & Soul Selectie Clap!Clap!Club, en behoort daarmee tot de niet te missen soul- en jazzconcerten van de komende tijd! Kom je bij de club? Meld je hier aan voor de nieuwsbrief en je ontvangt als erelid het nieuwste aanbod per mail, en de eerste mogelijkheid om tickets te kopen voor deze shows!