• indierock
  • altcountry-noir
  • stadion
  • caprera

Di 12-07 | Openluchttheater CAPRERA Bloemendaal | Open 20.00 u Aanvang: 21.00 u | € 35,-

An intimate evening with... THE NATIONAL (USA) (UITVERKOCHT)

An intimate evening with... THE NATIONAL (USA) (UITVERKOCHT)

An intimate evening with...

THE NATIONAL

(USA) 

Dit concert is inmiddels UITVERKOCHT. Voor CccoRosie (30 juli) en Iron And Wine (14 augustus) in Caprera zijn wel nog kaarten beschikbaar!
Dinsdag 12 juli strijkt The National neer in Openluchttheater Caprera aan de Bloemendaalse bosrand. Bij het vallen van avond zullen zij een speciaal voor deze plek afgemeten akoestische set ten gehore brengen. Dit wordt georganiseerd door Patronaat, dat elk jaar enkele shows doet in het openluchttheater. Onder andere CocoRosie, Tori Amos, Midlake en Beach House gingen The National hier in voor. Dáár het nummer 'England' te mogen horen, of een van de vele andere intieme, maar tegelijkertijd met stadion-potentie gevulde nummers van The National, speciaal voor deze gelegenheid ook nog eens in een akoestische setting - dat grenst aan ultiem geluk natuurlijk!

Het laatste album van de groep - ‘High Violet’ - eindigt in 2010 in de hoogste regionen van menig eindlijst. Niet alleen in Nederland struikelen journalisten en liefhebbers overigens over de superlatieven, overal lijkt men een arsenaal aan loftrompetten uit de kast te trekken om het fraaie en donkere geluid van deze vijf Amerikanen te prijzen. Het toonaangevende Britse muziekblad Q roept de gelauwerde langspeler bijvoorbeeld uit tot beste plaat van 2010.

Het duurt echter even voordat The National toetreedt tot de eredivisie van de popmuziek. Een eerste optreden in onze contreien (2004 in Peer, België) leverde 30 bezoekers op. Toch, het onmiskenbare talent is al vroeg aanwezig. Vaak omschreven als donker en zwaarmoedig debuteert de groep begin deze eeuw al met een titelloos album vol alt.country en pop noir. Het vijftal blijft zich vervolgens per plaat verder ontwikkelen - en verbeteren - wat resulteert in steeds meer bijval vanuit de pers. Ook het aantal fans groeit per album. In het prachtige geluid van de groep valt immers een scala aan geweldige invloeden te ontdekken: Tindersticks, Bruce Springsteen, The Smiths, Leonard Cohen en Joy Division, het zijn namen die onmiskenbaar sporen hebben nagelaten in de muziek van The National. Dat Padma Newsome (van zusterband Clogs) en Sufjan Stevens hier en daar meespelen op hun platen maakt het geheel er uiteraard ook niet slechter op...Vanaf het album 'Boxer' (2007) staat de formatie voorgoed in de wereldtop.