• metal
  • heavy
  • doom

Wo 12-07 | Patronaat | Open: 19:30 u Aanvang: 20:00 u | € 20,- (ex fee) vvk / € 23,- deur

Pentagram (USA)

Geannuleerd: Pentagram (USA)

*** Dit concert is geannuleerd ***

Pentagram-zanger Bobby Liebling zit in de gevangenis, en kan dus niet mee op de komende Europese tour. De festival shows in juni gaan door zonder hem, maar de club shows in juli worden verplaatst naar een nader te noemen moment in 2018.

"To elaborate, Bobby called on April 17 saying he had been admitted to the hospital. He called again on April 19, this time after being transferred to a Maryland detention facility. He's now awaiting a preliminary hearing at which time it will be determined if a follow-up on any alleged charges are necessary."

Reeds gekochte tickets blijven geldig voor de nieuwe datum.
Wil je liever je geld terug, dan is dat ook mogelijk, via de volgende link: www.ticketmaster.nl/help/cancelled/?language=nl-nl&tm_link=tm_i_3

Vanaf begin jaren '70 vervulde Pentagram een pionierende rol in heavy metal, en doom metal in het bijzonder. De band rondom Bobby Liebling stond destijds op het punt van doorbreken bij een groot publiek, maar was zo onhandelbaar dat de band jarenlang in relatieve obscuriteit bleef.

In 2012 kwam de documentaire 'Last Days Here' uit, waarin het verhaal van Pentagram, Bobby Liebling en specifiek de succesvolle comeback naar het podium in 2009 op indringende wijze wordt verteld. International Documentary Film Festival Amsterdam beloonde de film met prijs 'Best Music Documentary' van dat jaar.

 

Na in 2016 samen met Noisey ‘Summer of Sludge’ te hebben gepresenteerd, staat 2017 in het teken van ‘Summer for the Doomed’. Van mei tot augustus hoor je de grootste doom metal, sludge en stonergoden met allen een eigen plek in dit verdorven muzikale landschap:

07-05 Saint Vitus, Tombstones, Bathsheba
26-05 Monolord, Grim van Doom, Blood Diamond
16-06 Slo Burn ft. John Garcia
12-07 Pentagram
02-08 Cough, Sinister Haze 
1 show, to be announced...

Om te voorkomen dat er een te groot gat in je portemonnee wordt geslagen deze zomer, worden trouwe bezoekers beloond. Bij aankoop van tickets voor drie van de zes shows, krijg je gratis toegang tot een vierde naar keuze. Stuur een bericht met daar in bewijs van je tickets naar dit e-mail-adres o.v.v. Summer for the Doomed, en laat daar in weten naar welke show je nog meer wilt.