• loud
  • metal
  • prog

Do 12-09 | Patronaat | Open: 18:00 u Aanvang: 18:30 u | € 17,-

Complexity presents:

Vola (DK) Uneven Structure (FR)
Arch Echo
Rendezvous Point
Schiermann

Vola (DK)+ Uneven Structure (FR) + Arch Echo + Rendezvous Point

De Deense progressieve metalband VOLA is een graag geziene gast in Haarlem. De band gooide hogen ogen met de show op Complexity Fest 2018 en deed dat nog eens dunnetjes over toen ze hier vorig jaar stonden met Monuments. Met de release van het gloednieuwe, tweede album 'Applause Of A Distant Crowd' duikt de band qua thematiek diep in een aantal maatschappelijke problemen. Muzikaal is het een mix van 70’s progressive rock, moderne elektronica, industrial en moderne metal afgemaakt met de meeslepende zanglijnen van frontman Asger Mygind. VOLA is in 2006 opgericht en debuteerde in 2015 met het in eigen beheer uitgebrachte 'Inmazes'. Sindsdien speelden ze op festivals als Euroblast en ProgPower, en werden ze getekend door Mascot Label Group.

Special guest Uneven Structure weet groovy polyritmische gitaarriffs samen te smelten met gelikte ambient gitaar-leads. Afkomstig uit Frankrijk, werd de band opgericht in 2008 en debuteerden ze drie jaar later met “Februus”, die zelf weer werd opgevolgd door conceptalbum ‘La Partition’ in 2017. Beide albums werden door de pers geroemd vanwege de creatieve en technische songwriting. Tegelijkertijd toerde de band door Europa, onder andere met bands als Twelve Foot Ninja en Textures. Op dit moment is het wachten op album nummer drie dat in september 2019 verwacht wordt.

Arch Echo maakte grote indruk als support van Plini vorig jaar in patronaat. De instrumentale, progressieve fusionband staat bekend om hun indrukwekkende instrumentbeheersing, die de muzieknerd in ons allen in vervoering weet te brengen.

De progressieve metalband Rendezvous Point is een van de meest belovende namen uit Noorwegen met o.a. Baard Kolstad (Leprous) en Petter Hallaråker (ICS Vortex) in de gelederen.

Schiermann is het solo project van virtuoze gitarist Chris Schiermann, waarbij hij op een avontuurlijke manier omgaat met aanstekelijke melodieën en creatieve grooves. 

Het tijdschema van deze avond:
18:30u -  Schiermann
19:20u - Rendezvous Point
20:10u - Arch Echo
21:00u - Uneven Structure
22:10u - VOLA
23:05u - Verwacht einde

 

 

Pin Only

Naar programma

ook interessant

Naar programma (2)
Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring