Zo 13-12 | Patronaat | Open 18.30 u - Aanvang 19.00 u | € 17,50

Eindejaars Blues Benefiet: John the Revelator & Johnny LaPorte Show 2

Eindejaars Blues Benefiet: John the Revelator & Johnny LaPorte Show 2

De Stage 1,5 shows zijn seated shows waarbij de 1,5 meter afstand wordt gewaarborgd. We kijken uit naar jouw bezoek. Kijk bij onze FAQ voor alle vragen rondom je bezoek in Patronaat in tijden van Corona.

De ruim 50 jaar jonge Haarlemse bluesband John the Relevator gaat zondag 13 december samen met Johnny Laporte (Oscar Benton, Barrelhouse) op een sentimental journey naar de Londense Blues scene van eind jaren zestig. De locatie is de grote zaal van Patronaat waar vanwege corona deze keer niet 1000 maar wel drie keer 120 bluesfans in kunnen.

Leider Tom Huissen van John the Revelator is razend enthousiast dat er na dik een half jaar weer met publiek gespeeld kan worden. ‘En de opbrengst gaat in zijn geheel naar het Patronaat, want onze muziektempel moet blijven. We zijn gewoon hartstikke blij dat we daar een bijdrage aan kunnen leveren. Ook Johnny is het daar helemaal mee eens. Wat extra leuk is: dik vijftig jaar geleden zat zijn broer Guus bij ons in de band en oefenden we in de slaapkamer van hun ouderlijk huis in de Gijsbrecht van Amstelstraat. Johnny was toen 16 en kon zijn oor niet van de deur waarachter we speelden krijgen. Op dat moment wist hij: dit wil ik ook! Hoe gaaf is het dat we nu samen op de bühne staan met wat hij nog steeds ‘de allermooiste muziek ooit’ vindt.’

 

Elk van de drie concerten op 13 december duurt ruim een uur. Het eerste om 16 uur, het tweede om 19 uur en het derde om 22 uur. Het worden uren vol nostalgie met muziek van onder meer Cream, Traffic en vanzelfsprekend Fleetwood Mac, een eerbetoon ook aan de dit jaar overleden meestergitarist Peter Green. Ook zal ongetwijfeld even worden stilgestaan bij het overlijden van blues legende Oscar Benton.

 

Voor deze bijzondere Eindejaars Blues Benefiet zijn nu kaarten voor 15 euro per stuk online verkrijgbaar. Alemaal nu in een iets andere setting, natuurlijk. Tom Huissen vindt dat niet per se een nadeel. ‘Natuurlijk heb je liever een stampende menigte voor je staan die uit z’n dak gaat, maar voor ons ‘jaren zestig’-publiek kan ik me voorstellen dat het ook weer iets sjieks en speciaals heeft. En uit je dak gaan, dat doen wij dan wel voor ze. We hebben er ontzettend veel zin in.’


(Frans ten Kleij van John the Revelator)

 

 

Naar programma
Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring