• indie
  • techno
  • elektronica

Za 13-02 | Patronaat | Open: 19.30 u Aanvang: 20.00 u | € 13,50

Making Waves Winterfest:
HATY HATY (Blaudzun & David Douglas)
Applescal
GOSTO
PolynationCHEATERS
Fran Seven
Precursor
The Yukon Nightclub
Henkerchief

Making Waves Winterfest: oa HATY HATY

Full Spectrum, Atomnation en Patronaat slaan de handen ineen voor een eerste wintereditie van Making Waves. Het showcase evenement dat inmiddels drie geslaagde edities op het strand van Bloemendaal kende slaat nu z'n vleugels uit in Patronaat. 

De ene HATY is David Douglas, de Utrechtse producer die vorig jaar met zijn 'Moon Observations' één van de sterkste elektronische platen van het jaar afleverde en fijne shows op o.a. PITCH en Best Kept Secret speelde. De andere HATY is dan weer Blaudzun, de reus die al veel langer voet aan de grond heeft op de Nederlandse podia en festivals. Samen zijn ze dus HATY HATY, een bijzonder interessante samenwerking tussen twee van de meest relevante namen in het Nederlandse muzieklandschap.

Na een enkele jaren durend avontuur in Berlijn dat afgelopen mei met de albumrelease van 'For' een prachtig slot kreeg, woont technoproducer APPLESCAL sinds korte tijd weer in onze hoofdstad. Vastberaden zich volledig te concentreren op zijn dj-talenten en zijn straf lopende Atomnation label. Morgen verschijnt zijn nieuwe kraker 'Leone Highway'. Op zijn label vinden we ook POLYNATION terug. Onlangs nog paginagroot in de Volkskrant en door 3voor12 geselecteerd in de top 10 van de beste acts op Eurosonic Noorderslag. Met hun zoemende bassen, gedetailleerde beats en zaalvullende synths is het dansen geblazen tijdens hun vlammende live-set.

Tevens vind je GOSTO op het programma, het alter ego van de Rotterdamse zanger/producer Roel Vermeer. Onder die naam laat hij met liveband akoestische en electronische muziek samensmelten tot een soulvolle triphop sound waarbij de beats gruizig, donker maar toch kleurrijk zijn. Denk daarbij aan een combinatie van Jeff Buckley, Chet Faker en Thom Yorke. Daarnaast geeft de door Róisín Murphy geïnspireerde indie/electro act CHEATERS acte de présence. Deze dame en heren zijn afkomstig uit bands als Bombay en Krach en vormen een afgemeten mix tussen een liveband en een dance-formatie. Met slechts één EP op zak rockten ze festivals zoals Into The Woods en de Zwarte Cross. Van zowel GOSTO als CHEATERS verschijnt dit (voor)jaar het debuutalbum.

Wanneer de zaal goed opgewarmd is, is het de beurt aan de warme, intense techno en electronica van FRAN SEVEN. Onlangs verscheen van deze Amsterdamse producer de spannende nieuwe track 'Mauri' op de 2015 compilatie van Atomnation. De Haarlemse producer PRECURSOR komt binnenkort met zijn debuutplaat en nam de 3voor12 mixtape van Making Waves voor zijn rekening.

Tussen de acts hoor en zie je de kersverse 3FM Serious Talent THE YUKON NIGHTCLUB en de man met de scherpste tong van Noord-Holland; HENKERCHIEF, beide zorgen er beslist voor dat je niet zult afkoelen.
 

Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring