• talkshow

Do 13-02 | Patronaat | Open: 19:30 u Aanvang: 20:00 u | vvk: € 10,50/ deur: € 12,-

Lamoer #7: Rob van Essen (Libris Literatuur Prijs-winnaar), Sacha Bronwasser, Elisa Hermanides, Bertram Koeleman

Lamoer #7: Rob van Essen (Libris Literatuur Prijs-winnaar), Sacha Bronwasser, Elisa Hermanides, Bertram Koeleman

Let op! Herman Koch kan helaas vanwege privé-omstandigeheden niet komen; alle shows in de agenda zijn op dit moment afgezegd. We hopen U dit gesprek in de nabije toekomst natuurlijk alsnog aan te kunnen bieden. De vervanger voor deze avond hebben we gevonden in niemand minder dan Libris Literatuur Prijs-winnaar Rob van Essen.

In deze 7e editie van LAMOER, dé talkshow over boeken, gaat presentator Ronald Kerstma in gesprek met Libris Literatuur Prijs-winnaar Rob van Essen. Hij ontving deze prijs voor ‘De goede zoon’ en zal met Ronald praten over zijn inspiratiebronnen voor deze indrukwekkende en ontroerende roman. Van Essen schreef naast ‘De goede zoon’ onder meer de romans ‘Visser’ en ‘Alles komt goed’; zijn verhalenbundel ‘Hier wonen ook mensen’ werd bekroond met de J.M.A. Biesheuvelprijs.

Kunsthistoricus Sacha Bronwasser debuteerde onlangs met de jubelend ontvangen roman Niets is gelogen en komt in LAMOER debutantenbingo spelen: aan de hand van steekwoorden over debuteren en schrijven gaat zij ons alles vertellen over hoe haar eerste boek tot stand is gekomen.

foto: Claudette van de Rakt

Journalist Elisa Hermanides schreef samen met Ruben Koops de biografie van de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb en gaat in gesprek met Ronald over de making of een biografie: wat zijn do’s and don’ts, welke hobbels moet je overwinnen, en hoe kom je alles te weten over je onderwerp? Dit wordt een heel interessant kijkje in de keuken!

Journalist Stephan Steinmetz neemt ons in een minilezing aan de hand van zijn boek Schiphol mee in de kleurrijke geschiedenis van onze nationale luchthaven. Is Schiphol de motor van onze economie en een succesvolle jongensdroom of een onbestuurbare ramp voor het milieu?

En verder natuurlijk nog veel meer: boekennieuws, boekverkoper Bertram Koeleman van De Vries van Stockum met zijn verse boekentips, en een hoop gezelligheid in het Patronaatcafé!

De Vries van Stockum verzorgt de boekverkoop, en HAARLEM105 zendt de talkshow uit. De avond wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Haarlem, de J.C. Ruigrok Stichting en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

 

LAMOER is een live talkshow over boeken met schrijvers, wetenschappers, opiniemakers, comedians en muzikanten. Een avond met verrassende invalshoeken en onverwachte dwarsverbanden voor iedereen die geïnteresseerd is in de wereld om zich heen, en die tegelijkertijd vermaakt wil worden.

Naar programma
Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring