• legends
  • blues
  • bluesrock

Za 13-04 | Patronaat | Open 19.00 u - Aanvang 20.15 u | € 37,29 (exclusief banktransactiekosten vanaf €0.50)

John Mayall (UK)
85th Anniversary tour

John Mayall 85th Anniversary tour

Het is nog niet eens zo héél lang geleden dat 'The Godfather of British blues' een show deed in Patronaat. Met zijn Livin' & Lovin' The Blues Tour kwam John Mayall bij ons langs in het mooie voorjaar van 2017. Toen al in de tachtig en ter gelegenheid van zijn nieuwe album 'Find A Way To Care'  (via Forty Below Records).  Dit jaar hebben we weer iets te vieren: de oude meester wordt 85! Zelfs in blues-lichtjaren gerekend mag dat respectabel genoemd worden, maar John speelt nog altijd met groot plezier al die sterren van de hemel, en komt daarom graag met ons zijn verjaardag vieren!

Mayall was een van de vaandeldragers van de Engelse bluesscene in de jaren 60. In dat beginstadium gaf hij een geheel eigen smoel aan bluesrock. En dan vooral met zijn legendarische "blues/rock/pop-laboratorium" The Bluesbreakers, waar hij latere grote namen de eerste kneepjes van het vak bijbracht: Eric Clapton, Peter Green, Mick Taylor - om er maar een paar met hoofdletters te noemen. Intussen scoorde John Mayall & The Bluesbreakers zelf ook nog de nodige mooie wereldhits, zoals Looking Back, Congo Square en natuurlijk het onverwoestbare Room To Move. 

We attenderen u graag op het feit dat de optocht van de Bloemencorso zaterdag a.s. neerstrijkt in Haarlem. Dit zorgt voor extra drukte in het verkeer en tevens tijdens het parkeren. We raden iedereen aan zoveel mogelijk met het openbaar vervoer, of met de fiets te komen. Patronaat ligt op 10 minuten loopafstand van station Haarlem.

Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring