• pop

Za 13-06 | Patronaat | Open 20.00 u - Aanvang 20.30 u | € 23,50 | Pin Only

Tributeconcert RipLive editie 2019 - het grootste eerbetoon van Nederland!

Tributeconcert RipLive editie 2019 - het grootste eerbetoon van Nederland!

Dit is het verplaatste concert van vrijdag 13 maart.

Het RIPLive concert van vrijdag 13 maart is uitgesteld en zal nu plaatsvinden op zaterdag 13 juni. De locatie en aanvangstijden zijn niet aangepast. Reeds gekochte kaarten blijven geldig voor de nieuwe datum. e-Ticketkopers hebben een e-mail ontvangen met meer informatie. We verzoeken bezoekers om niet telefonisch of per e-mail om meer informatie te vragen.

Actuele info: https://www.patronaat.nl/nieuws/21372099/Coronavirus-in-Nederland

Met een line-up die werkelijk alle kanten op gaat belooft de vierde editie van RipLive, het jaarlijkse eerbetoon aan overleden artiesten, een memorabele avond te worden. Het jaarlijkse concert, dat bekend staat om zijn kwalitatieve én eigenwijze programma, kent weer een sterke line-up: Freek de Jonge en Lucretia van der Vloot zijn de laatst bevestigde namen in de indrukwekkende lijst. Ook Bob Fosko zou wederom aanwezig zijn, zoals we eerder met grote trots hadden aangekondigd, maar dat heeft toch niet zo mogen zijn: onze geweldige Raggende Man is ons helaas ontvallen. Wij wensen zijn geliefden, naasten, bekenden en vele fans enorm veel sterkte toe met dit verlies, en zullen hem erg gaan missen. Dank voor alles, Geert!

Tributeconcert RipLive is sinds het ontstaan in 2017 een van de grootste hommages aan overleden artiesten. Mede-oprichter en organisator Hans Goes legt uit: “Elk jaar brengen we een eerbetoon aan artiesten die ons het jaar er voor ontvallen zijn. Deze keer gaat het dus over mensen die in 2019 zijn overleden. Omdat je nooit weet wie er heen gaat is er dan ook elk jaar een afwisselend programma. Maar een ding is zeker: de nummers die gespeeld worden staan in ons geheugen gegrift.” De komende editie zullen er dus nummers van onder andere The Monkees (Peter Tork), The Prodigy (Keith Flint) en Talk Talk (Mark Hollis) en vele anderen te horen en zien zijn. Ook nummers van in 2019 overleden Nederlandse en/of Nederlandstalige helden als De Selvera’s, Johnny Lion en Gerard Koerts (Earth & Fire) komen voorbij.

Line-up 
Op 13 maart is de grote zaal van het Haarlemse Patronaat dus het podium waar de nalatenschap van de sterren nog eenmaal zal schitteren. Naast de al genoemde artiesten bestaat de indrukwekkende lijst optredende artiesten verder uit Jeroen den Hengst (Beatcream), Kevin More (So Gospel Choir), Leonard Domhof (Bouncers), Xander Hubrecht (VanVelzen), Rom Helweg, Pépé Fischer (Cheerful Fruitflies, Beatcream), Jaco van der Steen (Dutch Eagles), Mindel Koning (wie herinnert zich niet haar prachtige Where Do You Go To, My Lovely?), Stephan van de Kimmenade, Arnd Broeke en Bert Heemskerk. Ook de dochters Sandra en Yosé van de vorig jaar overleden overgebleven Selvera’s, Selma Jansen, komen met een mooi eerbetoon aan hun moeder.

Begeleidingsband
De strakke band die de artiesten begeleid, de zogenoemde RipLiveBand, bestaat uit Arnold Smits (Gotcha!/Raggende Manne), Thijs Vermeulen (Sjako!), Paul van Schaik (Family/Alain Clark), Xander Treffers (Rosa King, K-Otic, Edsilia Rombley, Marianne Weber) en Bart van der Poel (Sellfish). Violiste Maria Eldering en blazersmuzikanten Rodney Calis en Erwin Benjamins sluiten bij een aantal nummers aan. De backingvocals worden gedaan door de Ripgirls (Marieke Terol – Hegger, Lisa Cobelens en Muriel van Dijk). De presentatie ligt in de handen van de bedenkers van het concert, Hans Goes en Alain Timmers.

 

 

Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring