• pop
  • singer-songwriter

Vr 13-07 | Caprera | Open: 19:30 u Aanvang 20.30 u | € 51,- (ex banktransactiekosten vanaf €0,50)

Patronaat presenteert in Caprera

Rufus Wainwright (CAN)

Rufus Wainwright (CAN)

Betoverend mooi. Rufus Wainwright is een van de meest getalenteerde zangers, componisten en songwriters van zijn generatie. In de afgelopen jaren heeft hij 8 studio albums, 3 DVD's en 3 live albums uitgebracht. Hij werkte samen met grootheden als Elton John, David Byrne, Mark Ronson, Joni Mitchell en Burt Bacharach. 
Elton John noemde hem in 2010 "the greatest songwriter of the planet". Toch kunnen veel mensen Wainwright ook kennen van zijn prachtige cover van Leonard Cohen's 'Hallelujah'.

Al vanaf zeer jonge leeftijd viel het muzikale talent van Rufus Wainwright op. Op veertienjarige leeftijd werd hij al de beste jonge muzikant van Canada genoemd. Hij won diverse Juno's (de Canadese Grammy) en zijn album 'Rufus does Judy' werd genomineerd voor een Grammy.

Zijn eerste opera, Prima Donna, ging in 2009 in premiere op het Manchester International Festival en werd uitgevoerd in Londen ,Toronto en New York. In 2010 werd Wainwright door het San Francisco Symphony orkest gevraagd of hij 'Five Shakespeare Sonnets' voor orkest en zang wilde verwerken. Ook dit werd een daverend succes dat wereldwijd werd uitgevoerd door vele orkesten, waaronder de beroemde Chicago en Montreal Symphonies. Het gerennomeerde label Deutsche Grammophon bracht zowel opnames van zijn opera, Prima Donna, als van zijn interpretatie van de Shakespeare Sonnets uit.

Deze avond zal hij in openluchttheater Caprera solo achter zijn vleugel plaatsnemen. Dit belooft een betoverende zomeravond in het Bloemendaalse bos te worden.

 

ook interessant

Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring