• rock
  • garage
  • punk

Za 13-07 | Patronaat | 19.00 u - 06.00 u | € 34,50

Kliko Fest 2019
Curtis Harding (USA)
JD McPherson (USA)
Cloud Nothings (USA)
King Khan and the Shrines (DE)
Warmduscher (UK)
Sons (BE)
Crows (UK)
The Blinders (UK)
Flamingods (UK/Bahrein))
Psychotic Monks (FR)Vox Low (FR)
Petrol Girls (UK)
Los Chicos (SPA)
The Schizophonics (USA)
Naked Giants (USA) e.a.
+ DJ's Daan Modern & 13
+ Hosts: Mr. Weird Beard & Ivo Trash

Kliko Fest 2019: o.a. Curtis Harding (USA), JD McPherson (USA), Cloud Nothings (USA), King Khan and the Shrines (DE)

Eén keer per jaar staat het hele pand van Patronaat geheel in het teken van Kliko Fest! Kliko Fest is Patronaat's indoor fest voor garage, punk, rock ’n roll, trash, blues, surf, noise, beat en meer. De hele nacht door (van 19.00 uur 's avonds tot 06.00 uur 's ochtends)! Door de jaren heen speelden acts als Ty Segall, Allah-Las, Jon Spencer Blues Explosion, The Phantom Four, together PANGEA, New Bomb Turks, Mudhoney, Fidlar en Oh Sees op het festival. Wie verwelkomen we dit jaar? 

Met de toevoeging van Flamingods en Vox Low is de line-up voor Kliko Fest 2019 compleet! Koop je tickets nu!
Tickets: https://www.ticketmaster.nl/event/231621?brand=nl_patronaat
Combi-ticket Kliko Fest + Ty Segall: https://www.ticketmaster.nl/event/240541?brand=nl_patronaat

Download hier het blokkenschema!


CURTIS HARDING
Iedereen die Curtis Harding een keer live heeft gezien, weet dat het een show is die je een heel leven lang bij blijft. Keer op keer weet de gepassioneerde soulman z'n toeschouwers intens te boeien met z'n machtige stem, vintage maar tijdloze sound en originele arrangementen. Dit wordt gegarandeerd een onstuimig en zweterig hoogtepunt van Kliko Fest 2019!

CLOUD NOTHINGS
Cloud Nothings wordt gekenmerkt door een intens donkere postpunk-sound, gebracht met een energieke furiositeit. Het kwartet rond Dylan Baldi schuurt, wringt en komt vaak zeer venijnig uit een onverwachte hoek. Het grijpt je iedere keer weer bij de strot en laat niet meer los. 

KING KHAN AND THE SHRINES
Het Berlijnse collectief van guru King Khan is te omschrijven als de liefdesbaby van het Sun Ra Arkestra en The Velvet Underground. Live shows zijn mysterieus als sexy voodoo rituelen, begeleid door een bigband waar Motown jaloers op kan zijn. Met een sound waar surf, punkrock en soul samen komen, laten ze de 70s herleven en wordt dit geheid een feestje.

JD MCPHERSON
Deze Amerikaanse outlaw heeft een gevaarlijk catchy rockabilly-geluid, waarbij het moeilijk is om de sporen aan je laarzen niet te laten ratelen. Het swingt als Little Richard en heeft de attitude van Eddie Cochran in hun beste dagen. Live zet hij met z’n band een energieke rockshow neer, die je gezien moet hebben.

WARMDUSCHER
Dit bizarre Britse post-punk groep is een spin-off van Fat White Family, maar met een compleet eigen identiteit. De eclectische sound is een soort vuige cocktail van blaxploitation funk, garage punk, Lynch noir, surf pop, blues rock, glam en disco. Iggy Pop is al fan en draait ze regelmatig in z'n radio show op de BBC.

THE BLINDERS
The Blinders is de band die op ieders lippen ligt als het gaat om spectaculaire indierock uit Engeland. Het powertrio uit Manchester bracht afgelopen september hun langverwachte debuutplaat ‘Columbia’ uit waarop het beste van ‘60s garage rock, Beat poëzie en Orwell’s dystopia samenkomt.  Na hun stomende show op ESNS 2019, zijn ze klaar om een blijvende indruk achter te laten op Kliko.

FLAMINGODS
De in Londen gevestigde psychedelische ontdekkingsreizigers Flamingods is een unieke band die psychedelica, jazz en indie weet te mixen met geluiden uit het Verre Oosten. Zelf noemen ze de door Les Baxter- en Tito Puente-beïnvloedde sound Exotic Psychedelia. Recent brachten ze alweer hun vierde studioplaat 'Levitation' uit op het gerenommeerde indie label Moshi Moshi. Dit wordt dansen!

The PSYCHOTIC MONKS
Pikdonkere psychedelica recht uit Parijs is wat je kan verwachten met The Psychotic Monks. De chaotische noiserock is alsof ’Suspiria De Profundis’ van Thomas De Quincey a.k.a. The English Opium-Eater op muziek is gezet. Hallucinerend en trance-opwekkend slepen de monniken je een diepe trip in!

THE SCHIZOPHONICS
The Schizophonics is een bezeten Amerikaans fuzz rock duo dat er alles aan doet om je te laten dansen. Als een ongeleid projectiel slingert frontman Pat Beers z'n riffs op de voorste rijen af en spuugt hij z'n teksten in de microfoon, terwijl z'n wederhelft Lety Beers haar drumkit vakkundig in elkaar timmert. 

LOS CHICOS
Het is alweer 15 jaar geleden dat deze soulcountrypunksoulgospel-machine haar motor startte in Madrid. Met het gaspedaal nog steeds diep ingetrapt, laat Los Chicos menig podium trillen op haar grondvesten met hun wilde liveshows en een sound alsof Black Flag de Sha Na Na-huisband was. 

SONS
Sons staat voor driftige, nerveuze garagerock die je vervoert naar dat ene gitzwarte hoekje in je schedel waar je onder een blacklight je beker bier uit elkaar voelt dreunen. Denk aan een Belgisch pakje vuil garagepunkwerk met een stevige kwak Sabbath erop. Steeds verrassend maar toch zo lekker herkenbaar.

PETROL GIRLS
De stevige post-hardcore die de activistische Petrol Girls produceren is meeslepend en gemotiveerd tot op het bot. Als een onophoudelijke tourmachine verspreiden ze hun boodschap. De heilige huisjes van het patriarch zijn niet veilig als de vrouwen het podium bestormen!

NAKED GIANTS
Dat het broeierig en nat gaat worden tijdens de show van Naked Giants staat eigenlijk al vast. De springerige garage riffs en stuwende drums worden ontzettend gedreven gebracht, zoals te horen op hun debuutalbum 'Sluff'. Dit wordt afgemaakt met retro grunge vibes, die je eigenlijk wel mag verwachten van deze uit Seattle afkomstige bende.

CROWS
Met hun wilde mix van rock ’n' roll en grunge maakt het Noord-Londense kwartet duistere deuntjes die zowel aanstekelijk als beangstigend zijn. Na het clubcircuit onveilig gemaakt te hebben, zijn ze getekend door het label van Idles-frontman Joe Talbot. Daarop brengen ze later dit jaar hun debuutalbum ’Silver Tongues’ uit.

VOX LOW
Vox Low is een Parijs gezelschap dat op geheel eigen wijze duistere krautrock en zwierige post-punk weet samen te smelten. Het gelijknamige debuutalbum, vorig jaar uitgebracht door Born Bad Records, doet denken aan Primal Scream’s “Screamadelica” en het werk van Gary Numan. Donker en aangrijpend, terwijl je niet stil kan blijven staan.

Plus: DJ Daan Modern & 13, Bone
Hosts: Mr Weirdbeard, Ivo Trash

Let op: wie ook naar de twee (!) optredens van Ty Segall wil, op donderdag 17 en vrijdag 18 oktober a.s., kan hier een TRIPLE-ticket aanschaffen! Lees hier meer over die beide concerten!

Naar programma
Naar programma (2)
Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring