• garage
  • rock
  • punk

Za 13-07 | Patronaat | 19.00 u - 06.00 u | € 34,50

Kliko Fest 2019
Curtis Harding (USA)
Warmduscher (UK)
The Schizophonics (USA)Los Chicos (SPA)
Sons (BE)
Naked Giants (USA)
Sonido Gallo Negro (MEX)

Kliko Fest 2019: o.a. Curtis Harding (USA), Warmduscher (UK), The Schizophonics (USA)

Eén keer per jaar staat het hele pand van Patronaat geheel in het teken van Kliko Fest! Kliko Fest is Patronaat's indoor fest voor garage, punk, rock ’n roll, trash, blues, surf, noise, beat en meer. De hele nacht door (van 19.00 uur 's avonds tot 06.00 uur 's ochtends)! Door de jaren heen speelden acts als Ty Segall, Allah-Las, Jon Spencer Blues Explosion, The Phantom Four, together PANGEA, New Bomb Turks, Mudhoney, Fidlar en Oh Sees op het festival. Wie verwelkomen we dit jaar? De eerste namen zijn bekend:

CURTIS HARDING
Iedereen die Curtis Harding een keer live heeft gezien, weet dat het een show is die je een heel leven lang bij blijft. Keer op keer weet de gepassioneerde soulman z'n toeschouwers intens te boeien met z'n machtige stem, vintage maar tijdloze sound en originele arrangementen. Dit wordt gegarandeerd een onstuimig en zweterig hoogtepunt van Kliko Fest 2019!

WARMDUSCHER
Dit bizarre Britse post-punk groep is een spin-off van Fat White Family, maar met een compleet eigen identiteit. De eclectische sound is een soort vuige cocktail van blaxploitation funk, garage punk, Lynch noir, surf pop, blues rock, glam en disco. Iggy Pop is al fan en draait ze regelmatig in z'n radio show op de BBC.

THE SCHIZOPHONICS
The Schizophonics is een bezeten Amerikaans fuzz rock duo dat er alles aan doet om je te laten dansen. Als een ongeleid projectiel slingert frontman Pat Beers z'n riffs op de voorste rijen af en spuugt hij z'n teksten in de microfoon, terwijl z'n wederhelft Lety Beers haar drumkit vakkundig in elkaar timmert. 

LOS CHICOS
Het is alweer 15 jaar geleden dat deze soulcountrypunksoulgospel-machine haar motor startte in Madrid. Met het gaspedaal nog steeds diep ingetrapt, laat Los Chicos menig podium trillen op haar grondvesten met hun wilde liveshows en een sound alsof Black Flag de Sha Na Na-huisband was. 

SONS
Sons staat voor driftige, nerveuze garagerock die je vervoert naar dat ene gitzwarte hoekje in je schedel waar je onder een blacklight je beker bier uit elkaar voelt dreunen. Denk aan een Belgisch pakje vuil garagepunkwerk met een stevige kwak Sabbath erop. Steeds verrassend maar toch zo lekker herkenbaar.

NAKED GIANTS
Dat het broeierig en nat gaat worden tijdens de show van Naked Giants staat eigenlijk al vast. De springerige garage riffs en stuwende drums worden ontzettend gedreven gebracht, zoals te horen op hun debuutalbum 'Sluff'. Dit wordt afgemaakt met retro grunge vibes, die je eigenlijk wel mag verwachten van deze uit Seattle afkomstige bende.

SONIDO GALLO NEGRO
Sonido Gallo Negro is een indrukwekkende negenkoppige instrumentale band uit Mexico Stad, die de mystiek en magie van de Peruviaanse cumbia uit de jaren '60 opnieuw interpreteert. Het resulteert in fascinerende muziek, die live een extra dimensie krijgt dankzij Dr. Alderete, die live de visuals verzorgd en deze 'on the spot' creëert. 

Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring