• pop
  • electronica
  • indie
  • synth

Za 14-10 | Patronaat | Open: 19:00 u Aanvang: 19:30 u | € 14,10 (exclusief banktransactiekosten vanaf €0.50)

J. Bernardt (B)+ LGHTNNG

J. Bernardt (B) + LGHTNNG

Scherpe R&B-grooves versierd met warme donkere gospelachtige zang door J. Bernardt, het eigen project van Jinte Deprez, een van de twee frontmannen van Balthazar. Balthazar is één van de meest talentvolle en succesvolle Belgische band van de afgelopen jaren. De leden van Balthazar gingen  (in de beste traditie van formaties als dEUS: woeker met al uw talenten & verblijd de wereld) het afgelopen jaar voor even hun eigen weg. Zo maakte we reeds kennis met Warhaus, het project van Maarten Devolder en ook Simon Casier ging ‘solo’ onder de naam Zimmerman. J. Bernardt was een van de toppers van afgelopen Lowlands!


De avond wordt geopend door LGHTNNG.(foto: Xanne Wijkamp)

Als de film ‘Drive’ Nederlands was, dan schreef LGHTNNG de soundtrack. LGHTNNG is een 3 koppige electronische popgroep uit Groningen, geïnspireerd door 80's popculture zonder gedateerd te klinken.

Beïnvloed door acts als Chromatics, Shura, M83 maakt LGHTNNG dansbare, donkere maar hoopvolle en nostalgisch klinkende tracks waarbij de popsong en sound hoog in het vaandel staat. De Groningse band was headliner op het Weekender Festival 2016 in Kazachstan. Ze speelde de fameuze minuut in DWDD en openende voor o.a. Marina and the Diamonds ( Uitverkocht Tivoli Ronda), Aurora (Uitverkocht Melkweg), Joseph Salvat en Låpsley.

Hun track ‘Sharks’ werd binnen 2 maand tijd 40 duizend keer beluisterd via het Amerikaanse YouTube kanaal ‘NewRetroWave’ en de teller staat inmiddels op bijna 250 duizend. De eerste 2 ep’s van LGHTNNG werden zeer positief ontvangen door binnen en buitenlandse blogs en “Sharks’ behaalde de nummer 1 positie op het Belgische radio station Drive Radio. Hun track ‘Desert King’ kreeg veel radio airplay in het buitenland (o.a. Peru, Rusland, Duitsland en Belgie.

De band werkte tevens samen met buitenlandse artiesten en partijen. Zo maakte LGHTNNG een officiele remix voor de track ‘Knife’ van Nola Wren (Brooklyn, NY) en werkten ze samen met Futurecop! (UK) en trapproducer Sage Devault (Orange County). Verder schreef LGHTNNG de music score voor een door LIPTON gesponsorde korte film en werden de tracks ‘Keep It Together’en ‘Sharks’ beide voor deze film gebruikt.

ook interessant

Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring