• indie
  • noise
  • garagerock

Zo 14-10 | Patronaat | Open: 15:00 u Aanvang: 15:30 u | € 9,- vvk (exclusief bankstransactiekosten vanaf € 0,50 / € 11,50 deur

Geertruida 6 Jaar Festival

Bismuth
Hand
Haxxan (ISR)
Minor Crime (AUS)
Kieff
Torii

Bismuth + Hand + Haxxan (ISR) e.a.

Geertruida neemt het pand over! Van 15:00 tot 02:00 staat alles in het teken van de 6e verjaardag van Geertruida. Het Haarlemse platenlabel nodigt maar liefst 15 acts uit eigen roster uit om op een onvergetelijke manier het 6e levensjaar te vieren. De line-up, met zowel nationale als internationale live acts en dj’s, word en op dit moment bekend gemaakt. Van harte gefeliciteerd!Line-up

Bismuth (NL)
Yuri Landman en Arnold van de Velde vormen samen het duo Bismuth. Zelf gemaakte instrumenten worden ingezet voor de meest heftige en intense noise-geluiden: “electric noise”. Het debuutalbum werd door Geertruida uitgebracht.

Hand (NL)
De Amsterdamse band Hand is een van de meest recente garagerock fenomenen. Hard, maar wel met goede songwriting en zeer goed te plaatsen melodieën. Het titelloze debuutalbum werd in 2017 uitgebracht. Hier gaan we nog veel van horen.

Haxxan (IL)
Mega-energy garagerock trio Haxxan is een band die je gezien moet hebben om het te geloven. Deze muzikanten uit Israël zijn live een fantastische rockmachine, gedreven en niet te stoppen; dat lieten ze al zien op onder meer Best Kept Secret dit jaar waar ze één van de favorieten waren.

Minor Crime (AUS)
Is Goth-trap een genre? In de ogen van Minor Crime uit Australië in ieder geval wel. En eigenlijk staat dat gelijk aan drummachines, donkere, cinematische synthwave en heftige noise die doet denken aan Suicide, Bourgeoisie, zZz’s en Total Control.

Kieff (NL)
Een nieuwe veelbelovende band in de Nederlandse indiescene is KIEFF. Ze maken pakkende, theatrale noisepop in het verlengde van Deerhunter, Swell Maps en Billy Childish. Een tikkie lo-fi en licht psychedelisch en absurdistisch. De debuut-EP werd in Geertruida opgenomen.

Torii (NL)
Torii is het project van Domenico Mangione en wat begon als solo-project is inmiddels een volledige band. Psychedelische synthpop die goed valt bij een breed publiek. Torii speelde al op Le Guess Who en Van Onderen en er is nieuw materiaal in aantocht. In 2016 werd de EP 'Submerged' uitgebracht.

_____________

Geertruida is meer dan een platenlabel alleen. Het huis aan de Rijksstraatweg, waar het label zijn naam aan te danken heeft, functioneert ook als studio, oefenruimte, hostel en kantoor. En dan de heren áchter Geertruida: Bert Zaremba, Yannick Tinbergen en Marijn Westerlaken, die naast het runnen van een label ook steeds drukker werden met het organiseren van concerten in en buiten het huis, en uiteraard zelf muziek te maken. Een uniek gezelschap dat zich inzet voor de muzikant als geen ander. Het drietal houdt zich al zes jaar non-stop bezig met het faciliteren van opnames, slaapplekken, releases, promotie en concerten voor de muzikanten waar zij zelf het grootste vertrouwen in hebben, en waarvan ze de muziek gewoon vet vinden. Of dat nu een vriendenproject is, een experimentele toetsenist uit IJsland of een metalband uit Oekraïne, allen worden omarmd en gesteund door Geertruida.

Zes jaar na de oprichting is Geertruida een vaste noemer in het underground bandjescircuit dat Nederland rijk is, en ver daarbuiten, vanwege het grote netwerk van artiesten dat zich al aan het label heeft verbonden. En hét platform voor cassette-releases, prachtig vinyl en de nieuwste talenten. Waar zouden we in muziekminnend Haarlem zijn zonder Geertruida? Lees hier een interview met Haerlems Bodem, die op bezoek gingen bij Geertruida. En lees hier een diepte-interview met Geertruida op The Daily Indie.

ook interessant

Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring