• indie

Zo 14-10 | Patronaat | Open: 15:00 u Aanvang: 15:30 u | € 9,- vvk (exclusief bankstransactiekosten vanaf € 0,50 / € 11,50 deur

Geertruida 6 Jaar Festival

Geertruida 6 Jaar Festival

Geertruida neemt het pand over! Van 15:00 tot 02:00 staat alles in het teken van de 6e verjaardag van Geertruida. Het Haarlemse platenlabel nodigt maar liefst 15 acts uit eigen roster uit om op een onvergetelijke manier het 6e levensjaar te vieren. De line-up, met zowel nationale als internationale live acts en dj’s, wordt binnenkort bekend. Van harte gefeliciteerd!

Geertruida is meer dan een platenlabel alleen. Het huis aan de Rijksstraatweg, waar het label zijn naam aan te danken heeft, functioneert ook als studio, oefenruimte, hostel en kantoor. En dan de heren áchter Geertruida: Bert Zaremba, Yannick Tinbergen en Marijn Westerlaken, die naast het runnen van een label ook steeds drukker werden met het organiseren van concerten in en buiten het huis, en uiteraard zelf muziek te maken. Een uniek gezelschap dat zich inzet voor de muzikant als geen ander. Het drietal houdt zich al zes jaar non-stop bezig met het faciliteren van opnames, slaapplekken, releases, promotie en concerten voor de muzikanten waar zij zelf het grootste vertrouwen in hebben, en waarvan ze de muziek gewoon vet vinden. Of dat nu een vriendenproject is, een experimentele toetsenist uit IJsland of een metalband uit Oekraïne, allen worden omarmd en gesteund door Geertruida.

Zes jaar na de oprichting is Geertruida een vaste noemer in het underground bandjescircuit dat Nederland rijk is, en ver daarbuiten, vanwege het grote netwerk van artiesten dat zich al aan het label heeft verbonden. En hét platform voor cassette-releases, prachtig vinyl en de nieuwste talenten. Waar zouden we in muziekminnend Haarlem zijn zonder Geertruida? Lees hier een interview met Haerlems Bodem, die op bezoek gingen bij Geertruida. En lees hier een diepte-interview met Geertruida op The Daily Indie.

Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring