• indie
  • garagerock
  • noise

Zo 14-10 | Patronaat | Open: 15:00 u Aanvang: 16:15 u | € 9,- vvk (exclusief bankstransactiekosten vanaf € 0,50 / € 11,50 deur

Geertruida 6 Jaar Festival

Häxxan (ISR)
dj. flugvél og geimskip (ICE)
Floris Bates
Bismuth
Abdomen
hose Foreign Kid
DJ Dingo Susi (DE)Torii
KIEFF
TV Wonder
HAND
Minor Crime
Fine China Superbone
The Midnight Tantrum
BOYAKIRA

Haxxan (ISR) + dj. flugvél og geimskip (ICE) + Bismuth e.a.

Geertruida neemt het pand over! Van 15:00 tot 02:00 staat alles in het teken van de 6e verjaardag van Geertruida. Het Haarlemse platenlabel nodigt maar liefst 15 acts uit eigen roster uit om op een onvergetelijke manier het 6e levensjaar te vieren. De line-up, met zowel nationale als internationale live acts en dj’s, word en op dit moment bekend gemaakt. Van harte gefeliciteerd! Bekijk hier het tijdsschemaLine-up

Haxxan (ISR)
Mega-energy garagerock trio Haxxan is een band die je gezien moet hebben om het te geloven. Deze muzikanten uit Israël zijn live een fantastische rockmachine, gedreven en niet te stoppen; dat lieten ze al zien op onder meer Best Kept Secret dit jaar waar ze één van de favorieten waren.

dj flugvél og geimskip (ICE)
In een sterrenstelsel heel ver weg van hier is lang geleden deze intergalactische dj geboren dat zich profileert met elektronische horrormuziek. Kleurrijk beats, mystiek melodieën en psychedelische vocalen. De IJslandse ruimtereiziger Steinunn Hardardottir maakt er een unieke belevenis van!

Floris Bates & The Rented Friends
Laat Floris Bates je transporteren naar het tropische eiland van zijn fantasie. Liedjes over super modellen en mango’s, over het wel en wee van pornosterren, overmatig medicijngebruik en een overdosis Kentucky Fried Chicken. Met Floris Bates aan het roer bevindt men zich al snel in tropische jizz/jazz sferen.

Bismuth 
Yuri Landman en Arnold van de Velde vormen samen het duo Bismuth. Zelf gemaakte instrumenten worden ingezet voor de meest heftige en intense noise-geluiden: “electric noise”. Het debuutalbum werd door Geertruida uitgebracht.

Abdomen
Smerige fuzzrock en noise uit het Hoge Noorden van onze Lage Landen is wat bij Abdomen de klok slaat. Debuutplaat 'Emetophobia' (kotsangst) bewijst dat de band een grote belofte is en dat we nog heel wat kunnen verwachten van dit powertrio.

Those Foreign Kids 
Met deze garage rockband weet je dat je een heftig potje ruigheid te wachten staat. Het energieke duo weet altijd spanningsmomenten te veroorzaken met hun muziek, door je zo nu en dan op het verkeerde been te zetten. Wat gegarandeerd is, is dat Those Foreign kids een uiterst harde live show zal geven deze avond!

DJ Dingo Susi (DE)
Uit de Berlijnse postpunk scene komt DJ Dingo Susi a.k.a. Benjamin Wild. Gewapend met een gitaar en een cassette deck heeft hij zijn eigen geluid gevonden de afgelopen jaren. Soms groots, soms klein, soms lief, soms koortsachtig, maar altijd meeslepend en melancholisch.

Torii 
Torii is het project van Domenico Mangione en wat begon als solo-project is inmiddels een volledige band. Psychedelische synthpop die goed valt bij een breed publiek. Torii speelde al op Le Guess Who en Van Onderen en er is nieuw materiaal in aantocht. In 2016 werd de ‘Submerged EP' uitgebracht.

Kieff 
Een nieuwe veelbelovende band in de Nederlandse indiescene is KIEFF. Ze maken pakkende, theatrale noisepop in het verlengde van Deerhunter, Swell Maps en Billy Childish. Een tikkie lo-fi en licht psychedelisch en absurdistisch. De debuut-EP werd in Geertruida opgenomen.

The Midnight Tantrum
De Zwitserse DJ brengt experimentele electronica van hoog niveau vol mysterie en drama. Muziek die je absoluut niet op je gemak wil stellen, maar de luisteraar wil uitdagen en ongemakkelijk maken. 

Fine China Superbone
Dit noiserockin' powertrio 'straight outta' Zuid-Holland wist aan het begin van dit millennium hoge ogen te gooien met debuutplaat 'How Long Is A Chinese'. De band laat zich gewillig beïnvloeden door bands als Captain Beefheart, Don Caballero en Hot Snakes en weet live keer op keer een stempel op de avond te drukken.

TV Wonder
TV Wonder (met leden van Those Foreign Kids) zal vanavond hun experimentele noise-pop ten gehore brengen. Deze bekende uit het Geertruida rooster weet er altijd weer iets moois van te maken en zijn momenteel bezig met een heuse debuutplaat.

Minor Crime (AUS)
Is Goth-trap een genre? In de ogen van Minor Crime uit Australië in ieder geval wel. En eigenlijk staat dat gelijk aan drummachines, donkere, cinematische synthwave en heftige noise die doet denken aan Suicide, Bourgeoisie, zZz’s en Total Control.

Boyakira
De slackende lo-fi no-wave protopsychkrautpunkgrunge-duo uit het altijd zonnige Lekkum zijn druk bezig met hun eerste EPtje bezig dat een soort eerbetoon lijkt te zijn aan GG Allin, Rapper Tjotjo, Kiri en Alberto Stegeman. Verwacht niks, maar krijg alles!

Hand 
De Amsterdamse band Hand is een van de meest recente garagerock fenomenen. Hard, maar wel met goede songwriting en zeer goed te plaatsen melodieën. Het titelloze debuutalbum werd in 2017 uitgebracht. Hier gaan we nog veel van horen.

DeeDee's Picks
Naast dat hij er The Midnight Tantrum op nahoudt, zal Patou de avond verder invullen met een aanvullende DJ-set.

_____________

Geertruida is meer dan een platenlabel alleen. Het huis aan de Rijksstraatweg, waar het label zijn naam aan te danken heeft, functioneert ook als studio, oefenruimte, hostel en kantoor. En dan de heren áchter Geertruida: Bert Zaremba, Yannick Tinbergen en Marijn Westerlaken, die naast het runnen van een label ook steeds drukker werden met het organiseren van concerten in en buiten het huis, en uiteraard zelf muziek te maken. Een uniek gezelschap dat zich inzet voor de muzikant als geen ander. Het drietal houdt zich al zes jaar non-stop bezig met het faciliteren van opnames, slaapplekken, releases, promotie en concerten voor de muzikanten waar zij zelf het grootste vertrouwen in hebben, en waarvan ze de muziek gewoon vet vinden. Of dat nu een vriendenproject is, een experimentele toetsenist uit IJsland of een metalband uit Oekraïne, allen worden omarmd en gesteund door Geertruida.

Zes jaar na de oprichting is Geertruida een vaste noemer in het underground bandjescircuit dat Nederland rijk is, en ver daarbuiten, vanwege het grote netwerk van artiesten dat zich al aan het label heeft verbonden. En hét platform voor cassette-releases, prachtig vinyl en de nieuwste talenten. Waar zouden we in muziekminnend Haarlem zijn zonder Geertruida? Lees hier een interview met Haerlems Bodem, die op bezoek gingen bij Geertruida. En lees hier een diepte-interview met Geertruida op The Daily Indie.

ook interessant

Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring