• singer-songwriter
  • rock
  • indie
  • indierock

Wo 14-12 | Kleine Zaal | Open: 20.00 u Aanvang: 20.30 u | € 10,-

TIKA + AWKWARD I + WOLFENDALE

TIKA + AWKWARD I + WOLFENDALE

TIKA

AWKWARD I

WOLFENDALE

 

Op uitnodiging van ‘In A Cabin With’ trokken Marien Dorleijn en David Pino (frontmannen van respectievelijk Moss en El Pino & the Volunteers) afgelopen januari naar het Canadese La Peche om daar met lokale muzikanten een album te maken. Het resultaat combineert het beste van Marien en David, zwaar beïnvloed door de omgeving en de locatie waar de opnames plaats vonden. Ver van huis, ver van de bewoonde wereld, in een blokhut, en met een buitentemperatuur die ver onder het vriespunt bleef (ruim dertig graden celsius onder nul). TIKA is het resultaat van deze ijskoude expeditie en het begin van een vruchtbare samenwerking die (hopelijk) nog een tijd door blijft gaan.  

Awkward I is het project van Djurre de Haan, bassist van Alamo Racetrack. In de vorm van Awkward I maakt hij zijn eigen muziek. De Groninger haalt zijn inspiratie uit muziek van Elliott Smith, Daniel Johnston en Timesbold. Recent is het album 'Everything On Wheels' verschenen en daarop is te horen dat het oorspronkelijk kleinschalige soloproject van De Haan ondertussen flink uit de hand aan het lopen is (in positieve zin). De liedjes zitten sterk in elkaar en De Haan lijkt er door de jaren alleen maar creatiever op te worden. 

Derde band van de avond is de melancholische indierockgroep uit Eindhoven genaamd Wolfendale. De muziek komt voort uit een gedeelde liefde voor animatie en films van Sander Strick en Marc van den Boom. De twee besloten animaties om te zetten in muziek en scènes te transformeren naar riffs. Hun artistieke ideeën bleven niet lang ongemerkt en samenwerkingen met Martin de Wagter (Frank Boeijen), Jan van Eerd (Spinvis) en Harmen de Bresser (ex-Roosbeef) ontstonden. Debuutalbum 'Foghorn' is sinds oktober verkrijgbaar. 

ook interessant

Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring