Vr 14-03 | Gratis in ons Café | Open 21.00 u Aanvang 21.30 u | gratis

STADT (B)KILIMANDJARO

STADT (B) + KILIMANDJARO

Stadt is een muzikaal brouwsel van twee gedreven Gentse gebroeders Simon (drums) & Frederik (gitaar) Segers. Ze groeiden op in een wereld vol muziek, dromend van een eigen origineel geluid.

Toen ze het pad kruisten van de verdwaalde Nederlander Fulco (vocals, keys) en de onverstoorbare Joris (bas) werd er een ongeschreven pact gesloten; zich volledig overgeven aan de muziek. Stadt is een organisch en ongebreideld groeiend beest; een echte livegroep die al talloze keren samen het podium deelden. Er is plaats voor experiment én songs, nieuw en versleten schaamteloos naast elkaar.

In oktober 2013 releasen ze hun debuutplaat: 'Kind of Diversion'. Deze laat psychedelische pop met een wolkje krautrock in de straten uitdijen. Weet dat je naar de stad gaat om je te laten verrassen, want achter een schijnbaar rustig plein ligt een schreeuwerige verkeersader waar de geluiden pas echt ten volle openbarsten.

De jonge swingende Haarlemse indie-rock band Kilimandjaro warmt de boel van tevoren even op. Achter de band schuilt een berg aan onuitputtelijke geluidsgolven. Huilende gitaargeluiden, een vette sax, opzwepende beats en een rauwe maar tedere stem drijven de luisteraar naar de afgrond van gestoorde, funky en originele rocksongs.

Naar programma
Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring