• rock
  • hardrock
  • southern

Do 14-04 | Kleine Zaal | Open: 19.30 u Aanvang: 20.00 u | € 24,- vvk / € 28,- add

BLACKFOOT (USA) + BAIL

BLACKFOOT (USA) + BAIL

BLACKFOOT

(USA)

+ BAIL

De legendarische southern rock band Blackfoot komt op tour en doet daarbij het Patronaat aan. Met oprichters Greg T. Walker en Charlie Hargrett in de gelederen en oud-Lynyrd Skynyrd zanger/gitarist Mike Estes is de band helemaal terug en rockt weer op volle kracht.

Blackfoot werd al in 1970 opgericht door Greg T. Walker (bas / vocalen), Rickey Medlocke (lead vocalen en percussie), Jakson Spires (drums en vocalen), DeWitt Gibbs (keyboards en vocalen) en Charlie Hargrett (lead gitaar), maar deed het een periode rustig aan doordat Medlocke en Walker in Lynyrd Skynyrd gingen spelen. In '73 kwam de originele band weer bij elkaar tien jaar lang werd de wereld getourd met 's werelds grootste rockbands van die tijd. De albums 'No Reservations', 'Flying High', 'Strikes' (met het voor een Grammy genomineerde 'Train, Train' en rock anthem 'Highway Song'); 'Tomcattin', 'Marauder', 'Highway Song Live', 'Siogo' en 'Vertical Smiles' zagen het levenslicht. Op die laatste twee platen speelde ook Ken Hensley van Uriah Heep mee.

Na het uiteenvallen van de band in 1985, gaat Medlocke verder met een nieuwe bezetting als 'Ricky Medlocke & Blackfoot'. Dit komt in 1996 ten einde als hij zich weer bij Lynyrd Skynyrd voegt om Mike Estes te vervangen. In 2004 komt Blackfoot tot een reünie, met oa Walker, Spires en Hargrett, en dat bevalt zo goed dat er weer volop getourd wordt. Helaas overlijdt Spires in 2005, en op de komende tour wordt hij vervangen door de nieuwe drummer Kurt Pietro.
Het voorprogramma wordt verzorgd door Bail, dat eerder met Mike Estes het podium deelde toen hij nog in Skinny Molly speelde. Bail maakt stevige hardrock met southern invloeden en soms een vleugje stoner.
 
Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring