• rock
  • indie
  • soul
  • funk

Vr 14-04 | Patronaat | Open: 19:00 u - Aanvang: 20:00 u | €8,50 (ex fee)

Amber GomaaSt. Solaire

Amber Gomaa + St. Solaire

Ze heeft haar sporen reeds verdiend als achtergrondzangeres van Alain Clark en Jett Rebel.  De Amsterdamse (geboren en getogen in Haarlem), van Egyptisch/ Nederlandse origine, is geen onbekende in de vaderlandse popwereld. Zo werd zij rondom de release van haar eerste EP, 'Sun Gazing', al uitgeroepen tot 3FM Serious Talent.
Van 20-feet behind stardom stapt ze nu naar voren met een veelzijdig geluid. Niet alleen koppelt ze energieke rocksongs aan het eighties-geluid van Prince, ook schemert in haar werk de invloed door van Paul Simon (Graceland) in de vorm van indrukwekkende Afrikaans aandoende, opzwepende, sensuele polyritmiek. 
'Moonchild' is een ijzersterke plaat van een optimistische jonge vrouw die haar emotionele kwetsbaarheid durft te tonen, maar als muzikante totally in command is en bovendien van alle markten thuis. Of Amber Gomaa nu zingt, toetsen speelt, componeert, produceert of optreedt, op alle fronten betoont zij zich even trefzeker, eigenzinnig en creatief. Zie en hoor haar zingen en stel met eigen ogen en oren vast: als solo-artieste is Amber Gomaa een enorme aanwinst voor het Nederlandse live-circuit.

"Ja, het zijn duistere tijden. Alle reden tot doemdenken. Maar dat moet je dus vooral NIET doen.".
Deze boodschap brengt zangeres Amber Gomaa op haar sprankelende debuutalbum Moonchild.

St. Solaire is ontstaan toen singer-songwriter Geert van Emden in de zomer van 2014 een E.P. wilde opnemen in de studio van Jesse den Dulk (ex- Elle Bandita, Spartaco, Vixy). Tijdens het opnameproces sloeg de muzikale vonk over, na het opnemen van één liedje viel alles op zijn plek; samen zouden zij een band beginnen. Het idee om een E.P. op te nemen werd in de vrieskast gestopt en een periode van liedjes schrijven volgden. Gedeelde muzikale interesses zoals Bon Iver, Radiohead en het vroegere werk van Coldplay legde hiervoor de basis.

Ongeveer een half jaar later ontstond er behoefte aan meer muzikale input en werd de band aangesterkt door Buddy de Groot (ex- Micheal Prins), Pascal Konings en Tijs Kulker (Friends of the Family, Medicine Jet). Zo groeide de formatie uit tot een eclectisch geheel met een volwassen sound. De songs kregen meer smoel en het stemgeluid van Geert kwam volledig tot zijn recht. Groots, melodisch en integer wat hangt tussen pop, alternatieve rock en folk.