• pop
  • singer-songwriter

Do 14-05 | Patronaat | Open 20.00 u - Aanvang 20.30 u | € 15,- vvk (ex fee)

Album release party

Michael Prins+ Liselot van Oosterom

Michael Prins

Michael Prins presenteert 14 mei zijn gloednieuwe album ‘A Dreamer’s Dream is Forever to be Yours’ in Patronaat!

Met dit album brengt hij een ode aan de liefde. De oude meesters van het genre deden niet zo moeilijk. John Lennon en Joni Mitchell - en weer later mannen als Rufus Wainwright en Jeff Buckley - draaiden er niet omheen. Als ze verliefd waren, dan zongen ze dat. Zonder enige omhaal. Noem het beestje bij de naam. Als daar violen bij nodig waren, dan deden ze dat. En niet weggestopt in de mix. "Ze waren zó duidelijk en hun liedjes zó mooi. Dat durfden ze toen, gewoon de simpele emotie raken", constateert Prins. 

Prins, die Lennons Love en Woman als de perfecte voorbeelden van liefdesliedjes ziet, houdt van die ‘verminderde omslachtigheid’. Hij stipt een paar albumtracks aan en zegt: "I Wish I Was In Love, met die regel daar is toch alles mee gezegd? Ik heb echt weken rondgelopen met de gedachte, of ik dat zo wel durfde te zeggen. Maar ik hou nu eenmaal van die romantiek. I Could Love You, ook gewoon een liefdesliedje, heel duidelijke woorden op een simpele melodie… Rufus Wainwright doet dat ook altijd. Niet om de hete brij heen draaien, maar het gewoon zeggen. Je moet niet te bescheiden willen zijn". Dat heeft hij altijd zo weten te waarderen in John Lennon. "Zo komt het er nu uit bij me. Het heeft in elk geval niets te maken met dat ik van de muziek wil leven. Zo heb ik het willen zeggen, maar zeker niet van: 'Wat gaan we nu weer eens doen?' Dat wil ik niet".

Michael Prins werkte aan 'A Dreamer's Dream Is Forever To Be Yours' met producer/arrangeur Reyn Ouwehand. "Met hem had ik een èchte samenwerking", blikt hij terug naar het opnameproces. "Hij voelt bij ieder liedje wat je ermee bedoelt. Hij komt met ideeën en kan die ook direct uitvoeren". Zelf speelde hij alle gitaar- en pianopartijen, terwijl Ouwehand mellotron, bas en drums voor zijn rekening nam en alle arrangementen schreef. 

Michael Prins presenteert het album deze avond van de 14e mei in hometown Haarlem, in ons aller Patronaat.

Liselot van Oosterom
''De stem van Liselot laat zich het best omschrijven als een goede Merlot: diep, donker en warm. Geïnspireerd door de harmonieën van jazz en beïnvloed door de sound van onder andere Erykah Badu, schrijft zij muziek recht uit het hart en uit het leven gegrepen.'' - luidt één van haar vele jubelende recensies. Liselot zal vanavond niet alleen de zaal voorverwarmen voor de album-presentatie van Michael Prins, maar zelf ook een diepe indruk gaan achterlaten - mis dit onderdeel dus niet!

Let op: voor dit concert zijn - uitsluitend aan onze kassa - kaartjes met BIEB-korting te koop, voor leden van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland (ook in de voorverkoop)