• singer-songwriter
  • indie
  • rock
  • hiphop

Za 14-06 | Haarlemmerhout | 16.00 - 23.00 u | gratis | GRATIS TOEGANG

PATRONAAT & HOUTFESTIVAL PRESENTEREN

HARLEM SHUFFLETANGARINE - FALCO BENZ - CUT_ - ARES - HEAVYBALL (UK) - MY BABY - CRAPPYDOG - FLIP EN DE NOORMANNEN

HARLEM SHUFFLE (LOCATIE: HAARLEMMERHOUT)

Op zaterdag 14 juni presenteren Patronaat en Houtfestival de tweede editie van het gratis toegankelijke Harlem Shuffle Festival in het Haarlemse stadspark Haarlemmerhout. Harlem Shuffle staat voor een mengelmoes van actuele muziek van hoogstaande kwaliteit. Singer-songwriters, electro-pop, rock n roll en hiphop acts worden door elkaar gehusseld voor een avontuurlijke middag en avond in het park. Geen gedoodverfde grote namen, maar wel nieuwe muzikale beloftes. Zo zullen onder meer de tweelingbroers Tangarine, beatkoning Falco Benz, het electronische CUT_ en de Engelse ska-band Heavy Ball het podium betreden.

Harlem Shuffle is een initiatief vanuit Patronaat in samenwerking met het Houtfestival. Het Houtfestival wordt jaarlijks op de derde zondag van juni georganiseerd. Zondag 15 juni zal het Houtfestival plaatsvinden tussen 12.00u en 22.00u en is er een rijk aanbod aan markante, mondiale muziek op vier podia, verrassende veldacts en natuurlijk het Kinderplein.

Meer informatie over het programma van Harlem Shuffle:

Je kent Tangarine wellicht als de huisband van De Wereld Draait Door, of als de leukste muzikale tweelingbroers van Nederland. Tangarine maakt prachtig gearrangeerde popliedjes met teksten die echt ergens over gaan.

Falco Benz, zo’n artiest waarbij je versteld staat dat ‘ie niet uit Engeland of Amerika komt. Ja, Falco Benz mag Neerlandsch trots genoemd worden. ‘Hat Trick’ werd opgepakt door onder meer 3FM, 3voor12 en andere gerenommeerde media. Falco Benz zal deze dag de gehoorzintuigen verblijden met een DJ-set.

CUT_ scoorde een YouTubehit met hun eigen geïnterpreteerde versie van Stromae’s ‘Papaoutai’ die inmiddels al meer dan 700.000 keer bekeken is. De muziek van CUT_ bestaat uit invloeden van Engelse trip-hop -en dub en wordt vergeleken met bands als Burial, Mount Kimbie, Massive Attack en James Blake.

Deze week brengt Ares zijn aller-allernieuwste EP 100.000 plekken uit die vanaf 9 mei te beluisteren is. Het jonge hiphoptalent is geboren en getogen in hetzelfde dorp als Extince en werd eerder dit jaar al verkozen tot één van de twaalf talenten voor 2014 van 3voor12.

Heavyball, een uit Engeland afkomstige band die in 2013 nog mee tourde met de Kaiser Chiefs. Heavyball zorgt voor een mix van ska, indie en aanstekelijke gitaarrifs, kortom; een gegarandeerde energieboost vanaf het podium.

Het getalenteerde My Baby mengt rouwe, maar toch zwoele vocalen met gospel & blues gitaarpartijen en omlijst deze met groovy funk beats. Nadat ze in december in het Patronaat café gespeeld hebben, staan ze nu in de buitenlucht op Shuffle.

De ‘in your face low-fi garage-blues’ van Crappydog is voorzien van een rauw stemgeluid, zonnestralen van country en flarden van achtergrondgeluiden.

Schreeuwpoëet Flip, van Flip En De Noormannen is 14 juni ook aanwezig met zijn Noormannen. Zijn muziek is te omschrijven alsof Boudewijn de Groot en Tom Waits een vreemd soort huwelijk aan zijn gegaan.

Harlem Shuffle start om 16.00u op zaterdag 14 juni in de Haarlemmerhout te Haarlem. 

Naar programma

ook interessant

Naar programma (2)
Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring