• film
  • singer-songwriter
  • folk
  • americana

Vr 14-08 | Caprera | Open: 20:30 u Aanvang: 21:00 u | €20,- incl. koptelefoon

Filmschuur, Patronaat en Caprera presenteren:

Voorpremière Once Were Brothers - Locatie: CapreraYorick van Norden

Voorpremière Once Were Brothers  + Yorick van Norden - Locatie: Caprera

Filmschuur, Patronaat en Caprera presenteren vanavond gezamenlijk een speciale voorpremière in het prachtige openluchttheater in Bloemendaal. Daar vertonen we niet alleen voor de allereerste keer de film 'Once Were Brothers', maar speelt voorafgaand aan de vertoning ook een gelegenheidsband onder leiding van Yorick van Norden de mooiste nummers van The Band. Een deel van de film wordt, vanwege de late tijden in het theater, met koptelefoons gekeken. Maak je klaar een bijzondere, intieme avond die je niet snel zal vergeten! Kaartverkoop via Caprera. Tijdens deze avond wordt gewerkt met een nieuw protocol dat is opgesteld n.a.v. de richtlijnen rondom Corona, bekijk alle informatie hierover op de website van Caprera.

 

Tijdschema:
20:30: deuren open

21:00: Yorick van Norden speelt The Band

21:30: pauze

21:50: start film

23:30: einde

 

Deze voorstelling is uitverkocht!

 

Once Were Brothers: Robbie Robertson vertelt het verhaal van de legendarische muziekgroep The Band

 

Een hele fijne documentaire over ‘The Band’, legendarische muziekgroep uit de jaren ’60, die niet alleen het subgenre ‘Americana’ uitvonden, maar waarvan de leden “three of the greatest white singers in rock history,” waren aldus de ‘Boss’ Springsteen. Vol muziek en begeleid door enthousiaste fans als Bruce Springsteen, Martin Scorsese, Eric Clapton, Taj Mahal en Van Morrison vertelt Robbie Robertson als een van de twee nog in leven zijnde bandleden het buitengewone en per definitie gekleurde verhaal van hun opkomst en ondergang. 

 

Nog bijzonder jong (Robbie Robertson is 16) worden de vijf geniale muzikanten als begeleidingsband bij elkaar gehaald. Hierdoor ontstaat er een zeldzaam hechte broederschap tussen hen. Na een mislukte toer met Bob Dylan trekken ze zich terug in een lelijk roze huis op het platteland van Woodstock. Ze leven er als een gezin, maken heel veel lol en musiceren elke dag in de kelder. En debuteren vervolgens met een plaat die zo vanzelfsprekend Rockabilly, Bob Dylan, Muddy Waters en Roots Music mengt dat ze pardoes het nieuw subgenre Americana introduceren. Drugs en ruzie luiden het einde in. 

 

 

Na acht jaar komt aan al die prachtige liedjes en die hechte broederschap een eind. Al sluit The Band die met het legendarische slotconcert The Last Waltz wel grandioos af. “There is no band that emphasises coming together and becoming greater than the sum of their parts than The Band. Simply their name The Band. That was it!” - Bruce Springsteen.

 

      

ook interessant

Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring