• indie
  • rock

Do 15-10 | Patronaat | Open: 21:00 u Aanvang: 21:30 u | € 16,50

Stage 1,5:

Lewsberg

Lewsberg

Patronaat heropent! Vanaf juni zijn de zalen geopend voor nieuw, fris, aangepast programma voor een klein publiek. We kijken er naar uit jullie weer te ontvangen. Lees op onze homepage de FAQ over Corona-maatregelen en hoe Patronaat hier mee om gaat. In het bestelproces van tickets krijg je meer informatie over onze 1,5 meter concerten, en je krijgt uiterlijk 24 uur voor het concert nog een informatiemail toegezonden. Heb je vragen? Mail ons op: info@patronaat.nl  Let op: tickets zijn in duo’s en single tickets te koop i.v.m. de inrichting van onze zaal.

De Rotterdamse indierockband Lewsberg komt naar Patronaat voor een eigen show in de 1,5 meter set-up! Een van de best bewaarde geheimen van eigen bodem is eigenlijk geen geheim meer: de band heeft zijn plek veroverd in het indierock circuit en krijgt lovende kritieken over zowel de liveshows als de frisse, nieuwe plaat. Op vrijdag 27 maart verscheen het tweede album van de Rotterdamse band Lewsberg, getiteld In This House. De plaat zal net als het titelloze eerste album uit 2018 door de band zelf worden uitgebracht. Het nieuwe album komt op een andere manier binnen dan het debuut. Harder qua geluid, maar menselijker van toon. Is de titel van openingsnummer Left Turn een waarschuwing aan de luisteraar, dat er niet voor de meest voor de hand liggende paden gekozen gaat worden?

Onverwachte afslagen genoeg op In This House. De plagerig krachteloze gitaarnoten halverwege het uptempo From Never to Once. De instrumentale nummers Trained Eye en Interlude. Ontroerende Lewsberg-ballade The Door. En dan zijn er nog de twee afsluiters van de plaat, die een even eigenaardige als vanzelfsprekende samenwerking met elkaar aangaan: het trage, druggy, fatalistische Jacob’s Ladder en het wilde, associatieve Standard Procedures.

In this house we make mistakes
In this house we never give up

Deze regels uit het slotnummer zouden het motto van de band kunnen zijn. Niet als peptalk of uiting van winnaarsmentaliteit, maar als een eerbetoon aan de schoonheid en troost in het eindeloos ploeteren.

ook interessant

Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring