• rocknroll
  • garagerock
  • punk
  • rocknrave

Vr 15-10 | Patronaat | Start: 20.00 u - Einde: 06.00 u | € 25,- vvk / € 34,50 deur | Pin Only

Patronaat presents

T-99 | PIP BLOM | PLOEGENDIENST | HANG YOUTH | PACESHIFTERS | PERSONAL TRAINER | IGUANA DEATH CULT | BONGLOARD | MEMO PIMIENTO | MAGIC TOM & YURI | FIRE HORSE | more tba

KLIKO FEST 2021

Op vrijdag 15 oktober wordt het fundament van Patronaat opengescheurd tijdens de speciale najaarseditie van Kliko Fest. Normaliter een zomerse aangelegenheid, maar nog een jaar zonder Kliko fest zou niemand overleven. Daarom doen we dit jaar een eenmalige oktobereditie met de beste acts die de Lage Landen te bieden hebben: van oudgediende tot upcoming en spraakmakend. Er wordt het maximale gevraagd van de constructie van ons pand. Reeds bevestigd zijn: PACESHIFTERS, PIP BLOM, HANG YOUTH, IGUANA DEATH CULT, FIRE HORSE, BONGLOARD, T-99, PERSONAL TRAINER, PLOEGENDIENST, MAGIC TOM & YURI en MEMO PIMIENTO.

Kliko Fest is Patronaat's indoor fest voor garage, punk, rock ’n roll, trash, blues, surf, noise, beat en meer. De hele nacht door (van 20.00 uur 's avonds tot 06.00 uur 's ochtends)! Door de jaren heen speelden acts als Ty Segall, Allah-Las, Jon Spencer Blues Explosion, The Phantom Four, together PANGEA, New Bomb Turks, Mudhoney, Fidlar en Oh Sees op het festival.

De muzikale vagebonden van T-99 geven sinds 1999 rootsrock een schop onder de kont door haar te injecteren met surf, jazz, country, folk, bluegrass, rock-‘n-roll, punk en soul. De onverwoestbare driemanstank kwam na een welverdiende break terug met ‘Bedlam’. Misschien wel het meest extravagante album tot dan toe uitgebracht door het trio.

Pip Blom is het levende bewijs dat alles mogelijk is als je er maar hard genoeg voor werkt. Toen we haar pre-Glastonbury mochten ontvangen als support van diverse acts, wisten we al: dit wordt een hele grote. Hitgevoelige tracks, die live altijd rauwer en steviger uit de speakers kanllen en akkoordenladdertjes om van te smullen. Met Pip Blom is het altijd feest!  

Aangevoerd door SMIB-exponent Ray Fuego, begeleid door o.a. oudgedienden van Aux Raus en Adolf Butler, baant Ploegendienst zich al trappend een weg door een meute aan punkpuristen en andere nee-knikkers in het muzikale landschap. Desondanks slaat de furieuze hardcorepunk met Nederlandse teksten elke keer in als een bom overal waar ze komen. 

Sinds de release van debuutalbum ‘Boel aan de Hand’ zijn er weinig punkbands waarover de meningen zo uiteen lopen. Maar zowel hater als fan kan Hang Youth beukers als ‘WAAROM IS ALLES ZO KK DUUR?', 'IK GEEF EEN NIER VOOR GEEN RUTTE IV' en 'BELASTINGDIENST' meezingen alsof hun leven ervan af hangt. 

Paceshifters bestaat uit drie muzikale broers. Met een (soms stronteigenwijze) DIY mentaliteit en bekend om een explosieve live show, is het powertrio in ruim 10 jaar tijd getransformeerd van een gretige sympathieke jongehonden-band naar een begrip in de Nederlandse rock-eredivisie. 

Personal Trainer is de “ever changing group of friends” van Willem Smit, bandleider van onder meer Canshaker Pi en voorheen ook Palio Superspeed Donkey. Oftewel: de gruizige lo-fi superhelden van Amsterdam. Voor liefhebbers van Pavement, The Fall en Car Seat Headrest. De band kreeg het voor elkaar om 24 uur achter elkaar te spelen in Paradiso dit voorjaar, een uitputtingsslag waar ze met vlag en wimpel voor zijn geslaagd. Eindelijk op het podium bij KLIKO Fest!

De licht ontvlambare protopunk en de met zuur overgoten psychedelica van Iguana Death Cult schept chaos als een op hol geslagen horde bijen. Hyperproductief, zodra je in het nest port vliegt en zoemt de muziek alle kanten op: vuige surfrock, libido-inducerende rhythm & blues, zenuwzieke 60s pop, dreigende kraut.

Fuzz gitaren, felle bass riffs en beukende drums. Het in Utrecht geboren Bongloard is hier om even flink de boel te verbouwen. Met hun harde garage rock is hier nog niet de helft over gezegd. Geïnspireerd door acts als Thee oh Sees en Ty Segall wordt menig concertzaal met de grond gelijk gemaakt.

Memo Pimiento aka El Santana electronico aka El Daft Punk Mexicano aka El Aphex Twin latino staat garant voor een gloeiend hete melting pot aan latijnse en elektronische klanken. Heter dan de cumbia sets van Memo Pimiento wordt het niet op Kliko dit jaar.

Het coolste anarchistische goochelduo Magic Tom & Yuri is het bastaardproduct voortgekomen uit Orgaanklap. Bizarre trucs volgen elkaar in hoge snelheid op gecombineerd met rammelende punk tracks en grappen waarbij je je letterlijk dood lacht. 

Fire Horse is het mysterieuze nieuwe project van leden van Birth of Joy en Peter Pan Speedrock. Een van de debuutshows gaat gewoon plaats vinden op KLIKO FEST, dus mis het niet! Komende tijd wordt steeds meer materiaal afgeleverd, uiteraard zullen we dit delen om de voorpret te verhogen.

Naar programma
Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring