• metal
  • loud
  • hardcore
  • jera

Za 15-12 | Patronaat | Open: 19:00 u Aanvang: 19:30 u | € 14,10 (exclusief banktransactiekosten vanaf € 0,50)

Fleddy Melculy (B)+ Frontstreet

Fleddy Melculy (B) + Frontstreet

Een mallotige mix van brute hardcore, zwaarmetalen mokerriffs en stand-up comedy. Zoals Fleddy Melculy (foto: Rudie De Doncker) zelf zegt in hun bio: Awel, ’t is eigenlijk een uit de hand gelopen grap…’ Wanneer brulboei Jeroen Camerlynck — tevens frontman van De Fanfaar, de backingband van Urbanus — op 18 januari 2016 de lyricvideo van T-shirt van Metallica online gooit, heeft hij geen flauw benul van wat voor heksenketel dat zou ontketenen. In half jaar tijd ontpopt het illustere gezelschap zich tot één van de meest populaire Belgische metalacts van het laatste decennium. Nederland lust duidelijk pap van Fleddy (en andersom). Na talloze shows in binnen -en buitenland mochten ze in 2017 als absolute kriek op de taart het voorprogramma van Guns N’ Roses op TW Classic 2017 verzorgen.

Fleddy Melculy 2016-2018
De allereerste single- video ‘T-Shirt van Metallica’ uit januari 2016 fungeerde als een singulariteit die Fleddy Melculy naar een ander sterrenstelsel schoot. De band zette in de afgelopen 2,5 jaar alle grote Benelux zomerfestivals in vuur en vlam waaronder Rock Zottegem, Graspop, Lokerse Feesten, Antwerp Metal Fest, Crammerock, Pukkelpop, TW Classic (als support van Guns N’ Roses), maakte en schroothoop van zo goed als alle Belgische en Nederlandse clubs en had ook zijn eigen metalfestival FleddyPalooza. In Nederland venividivici'de het metalbeest o.a. op Paaspop.
Maar wie is die Fleddy Melculy nu eigenlijk? En hoe heeft hij zich zo kunnen vastbijten in de Belgische en Nederlandse metalscene? Zijn het de uit het leven gegrepen teksten? De boosheid of de bulderlach? Het mysterie en de maskers misschien? Who knows. Who cares? Kom het gewoon zelf ontdekken!

Nieuwe (video)single + live-album!
De kont van Anouk. De Fiat Multipla. Katers. Ikea. Dat een potvis geen vis is. ISIS. Het drumspel van Lars Ulrich. Domme mensen. Gepensioneerden in de supermarkt. Michael J. Fox die ernstig ziek is. Voor het Belgische metal-hardcore fenomeen Fleddy Melculy volop inspiratie voor de songtekst van het nummer ‘Ik Ben Kwaad’ (afkomstig van het 2e studio-album ‘De Kerk Van Melculy’ dat eerder dit jaar via Sony Music verscheen), waarvan de gloednieuwe video nu online staat. 

Frontman Fleddy (kwaad): “De lijst van dagelijkse gebeurtenissen die mijn bloed doen koken is eindeloos. Hoe kun je nu niet kwaad zijn als je naar het journaal kijkt of de krant leest? Maggie De Block als minister van Volksgezondheid; de katholieke kerk; de mondiale financiële crisis van 2008 waar we collectief niets van hebben geleerd; jazz; de mondiale stuitende domheid en hebzucht -ik kan zo nog dágen doorgaan. En het erge is: l'histoire se répète tot het einde der tijden, want de mensheid is hardleers. Johnny Rotten zei het al: anger is an energy. Dan kun je die energie evengoed gebruiken voor het aanklagen van enkele zaken. Op typische Fleddy-wijze dus: met een hoekje af. Misschien zet het wel wat mensen aan het denken.”


Fleddy Melculy ‘Live @ Graspop 2018’ uit op 7 december
Op 7 december brengt Fleddy zijn eerste live-album uit getiteld ‘Live @ Graspop 2018’, waarop de energie die de band live opwekt is vastgelegd. 

Het Nederlandse Frontstreet brengt snoeiharde nu-metal recht uit de zompige Flevopolder. De vette grooves, beukende basslijnen en venijnige teksten doen ons terugdenken aan de hoogtijdagen van Korn, Limp Bizkit en Linkin Park, maar zeker met een eigen twist. Deze hoor je terug in hun eigen anthems als 'Friendzoned' en 'Bad Habit'!  

Let op: door de toevoeging van Frontstreet als support gaan de deuren nu al om 19.00 uur open. Aanvang Frontstreet: 19.30 uur. Fleddy Melculy staat gepland om 20.30 - zoals op alle kaartjes, gekocht op of voor 5 december, ook al stond.

ook interessant

Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring