• singer-songwriter
  • folk

Zo 15-12 | Patronaat | Open: 20:00 u Aanvang: 20:30 u | € 15,50

Roots of Heaven presenteert: Emily Jane White (USA)+ Queen of the Meadow (FRA)

Roots of Heaven presenteert: Emily Jane White (USA)

‘Immanent Fire’ is het nieuwe album van de Amerikaanse neofolk-/dark folk-artieste Emily Jane White en is nu beschikbaar op vinyl, cd en digitaal. De langspeler – haar zesde - verschijnt op het Franse label Talitres en brengt de Californische en haar band in december naar Europa voor een tour met daarin zes clubshows in Nederland, van zuid tot noord. Bij de shows in Arnhem, Utrecht, Haarlem en Groningen wordt het voorprogramma verzorgd door Queen Of The Meadow uit Frankrijk, wiens releases via het Nederlandse Tiny Room Records worden uitgebracht. 

 

Debuutalbum ‘Dark Undercoat’ (2007) liet de wereld kennismaken met het gevoelige muzikale universum van Emily Jane White. Inderdaad, universum, want de Californische lijkt soms niet van deze planeet. Met haar liedjes legt ze een betoverende schoonheid, zachte melancholie en een fijngevoeligheid aan de dag waar je je als luisteraar simpelweg niet tegen kunt verzetten. Meer dan een decennium is er sinds haar eerste plaat verstreken en in die periode heeft White met de daaropvolgende albums ‘Victorian America’ (2009), ‘Ode To Sentience’ (2010), ‘Blood/Lines’ (2013) en ‘They Moved In Shadows All Together’ (2016) een discografie opgebouwd waarmee ze zich als singer-songwriter op de internationale kaart heeft gezet. 

 

Op haar nieuwe en zesde album ‘Immanent Fire’ geeft ze op hoopgevende wijze een stem aan het gevoel van leven op een planeet die op de rand van vernietiging staat. Met haar feeërieke stem gidst ze de luisteraar door griezelige landschappen, grotten van reverb, kerkorgelklanken en synth arpeggio's. In de mix van elektronische en akoestische instrumenten geeft de unieke altstem van White de zware melancholie een ontroerende lichtheid. White weet zich in haar filmische presentatie van dynamische songwriting gesteund door orkestrale percussie, strijkers, zware gitaren en koorstemmen.

De release van het nieuwe album wordt gevolgd door een Europese tour, waarin ook Nederland wordt aangedaan.

Voor liefhebbers van Marissa Nadler, Chelsea Wolfe, PJ Harvey en Alela Diane

"De Californische folkzangeres Emily Jane White heeft zo te horen last van een zwaar gemoed. If you choose to jump off a cliff, we can talk as you fall, opent ze het tweede nummer. Muzikaal gezien is het nota bene een van de vrolijkst – of liever gezegd: minst somber – klinkende liedjes op het album. Maar wat betreft de teksten is de toon gezet. White toont zich een leerlinge van Nick Cave en mag graag een potje zwelgen in donkere symboliek. Als ze zingt over een relatie die verbroken wordt, dan staat er een tekstregel verder ook gelijk een zwarte eik te wiegen in de wind. Je moet ervan houden, maar als je ervan houdt, dan heb je aan White ook een goede."  - Trouw

Queen of the Meadow

Het debuutalbum Aligned With Jupiter van dit in Bordeaux residerende duo werd in 2016 goed ontvangen. De gevoelige folky songs worden door Helen Ferguson geschapen, gespeeld en gezongen, waarbij Julien Pras zijn eigen subtiele gitaarlijnen ontplooit. In het persbericht dat door het label (Tiny Records) is uitgebracht wordt gesproken over een  “sad record about moments of joy, stored in an old room. Feel free to enter the room and share this celebration of (all aspects of) life”. Na het debuutalbum trok Helen zich even terug; er was geen inspiratie, geen nieuwe verhalen die verteld moesten worden. Maar na een medisch foutje kwam de singer/songwriter in een psychose terecht, waarvan ze gelukkig weer herstelde – en vervolgens uit al deze gebeurtenissen de bodem  kon leggen (wrange ironie) voor haar prachtige nieuwe album A Room To Stote Hapiness.

 

Pin Only

 

Dit concert is ook te bezoeken met je Patromaatje pas. Kijk voor meer informatie over deze concertpas van Patronaat op: www.patronaat.nl/patromaatje

Naar programma

ook interessant

Naar programma (2)
Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring