• folk
  • singer-songwriter

Zo 15-12 | Patronaat | Open: 20:00 u Aanvang: 20:30 u | € 15,50

Roots of Heaven presenteert: Emily Jane White (USA)+ Support

Roots of Heaven presenteert: Emily Jane White (USA)

Op haar nieuwe en zesde album ‘Immanent Fire’ geeft Emily Jane White op hoopgevende wijze een stem aan het gevoel van leven op een planeet die op de rand van vernietiging staat. Met haar feeërieke stem gidst ze de luisteraar door griezelige landschappen, grotten van reverb, kerkorgelklanken en synth arpeggio's. In de mix van elektronische en akoestische instrumenten geeft de unieke altstem van White de zware melancholie een ontroerende lichtheid. White weet zich in haar filmische presentatie van dynamische songwriting gesteund door orkestrale percussie, strijkers, zware gitaren en koorstemmen.

“‘Washed Away’ gaat over hoe digitale communicatie en de ontwikkeling van technologie ons leven meer en meer domineert, waardoor we steeds verder verwijderd raken van de natuurlijke wereld. Met dit nummer wil ik benadrukken dat de relatie tussen mens en natuur van niet te onderschatten waarde is. Ik heb het gevoel dat die verwijdering rechtstreeks verband houdt met de klimaatcrisis en de vernietiging van de planeet door de mensheid”, aldus Emily Jane White.
‘Washed Away’ is de nieuwe single afkomstig van het aanstaande album van Emily Jane White. Het is na ‘Light’ de tweede beschikbare track van het album ‘Immanent Fire’, dat verschijnt op 15 november. 

Debuutalbum ‘Dark Undercoat’ (2007) liet de wereld kennismaken met het gevoelige muzikale universum van Emily Jane White. Inderdaad, universum, want de Californische lijkt soms niet van deze planeet. Met haar liedjes legt ze een betoverende schoonheid, zachte melancholie en een fijngevoeligheid aan de dag waar je je als luisteraar simpelweg niet tegen kunt verzetten. Meer dan een decennium is er sinds haar eerste plaat verstreken en in die periode heeft White met de daaropvolgende albums ‘Victorian America’ (2009), ‘Ode To Sentience’ (2010), ‘Blood/Lines’ (2013) en ‘They Moved In Shadows All Together’ (2016) een discografie opgebouwd waarmee ze zich als singer-songwriter op de internationale kaart heeft gezet. 

De release van het nieuwe album wordt gevolgd door een Europese tour, waarin ook Nederland wordt aangedaan.

Voor liefhebbers van Marissa Nadler, Chelsea Wolfe, PJ Harvey en Alela Diane

"De Californische folkzangeres Emily Jane White heeft zo te horen last van een zwaar gemoed. If you choose to jump off a cliff, we can talk as you fall, opent ze het tweede nummer. Muzikaal gezien is het nota bene een van de vrolijkst – of liever gezegd: minst somber – klinkende liedjes op het album. Maar wat betreft de teksten is de toon gezet. White toont zich een leerlinge van Nick Cave en mag graag een potje zwelgen in donkere symboliek. Als ze zingt over een relatie die verbroken wordt, dan staat er een tekstregel verder ook gelijk een zwarte eik te wiegen in de wind. Je moet ervan houden, maar als je ervan houdt, dan heb je aan White ook een goede."  - Trouw

 

Pin Only

 

Dit concert is ook te bezoeken met je Patromaatje pas. Kijk voor meer informatie over deze concertpas van Patronaat op: www.patronaat.nl/patromaatje

Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring