• singer-songwriter
  • pop
  • hiphop
  • rock

Za 15-06 | Haarlemmerhout | 16.00 - 00.00 u | GRATIS TOEGANG

PATRONAAT & HOUTFESTIVAL PRESENTEREN

HARLEM SHUFFLEORGEL VRETEN / MESCHIYA LAKE (USA) / DEZ MONA (B) / MOZES & THE FIRSTBORN
JD WILKES & THE DIRT DAUBERS (USA) / HEADPHONE (B) / WHITE MYSTERY (USA)
BOEF & DE GELOGEERDE AAP / THE DON'T TOUCH MY CROQUE MONSIEURS / TINLICKER
I AM OAK / ZAZÍ / PIEN FEITH / SOUNDCLASH / BOEHMER
JE SUIS ENERGY GLORY BOWL / EASTER / YES PINK PINK
SHUFFLE: CHORD UND DISCHORD + SPOON LIFTS MOON + FIELD OF STEEL
SHUFFLE: THOSE FOREIGN KIDS + TREASURE OF GRUNDO + SEXTON CREEPS

HARLEM SHUFFLE - Locatie: Haarlemmerhout

Haarlem is een nieuw gratis buitenfestival rijker. Op zaterdag 15 juni vindt de eerste editie van Harlem Shuffle plaats, gepresenteerd door poppodium Patronaat en Houtfestival. Een mengelmoes van actuele muziek van hoogstaande kwaliteit. Zoals je het ook van het poppodium gewend bent worden nationale en internationale singer-songwriters, rock n roll en hiphop acts door elkaar gehusseld voor een avontuurlijke middag en avond in het park. Geen gedoodverfde grote namen, maar wel nieuwe muzikale beloftes. 

Op het programma staat ondere andere Orgelvreten. Bij deze act rondom twee stokoude Hammondorgels, gaan twee toetsenisten (van DeWolff / Wende Snijders) elkaar te lijf gaan met rock klassiekers en improvisaties. Van de straten van New Orleans komen Meschiya Lake en haar Little Big Horns naar de Hout, met vintage swingende jazz om de rokken eens flink te laten wapperen. Het Belgische Dez Mona maakt sexy pop songs geschikt voor zowel de dansvloer als liggend op een kleedje. I Am Oak zorgt voor dromerige folk tussen de bomen en de nachtegaal-dames van trio Zazí zingen chansons in meer talen dan de Paus spreekt, begeleidt door accordeon, ukelele en piano.

Het stevigere rockwerk komt van Mozes & The Firstborn, garage rock duo White Mystery en swamp-blues rockers The Dirt Daubers met Legendary Shack Shakers frontman JD Wilkes. The Don’t Touch My Croque Monsieurs hangen ook hevig in de gitaren, maar dan met een opgefokte rapper uit Amsterdam Noord die de mic bewaakt. Hiphop heads worden ook bediend door Boef & De Gelogeerde Aap, die grime- en dubstep beats overspoelen met messcherpe teksten. Meer elektronische muziek kun je verwachten van dj Boehmer en Tinlicker. Dit is het nieuwe project van Micha Heyboer, geroemd als lid van drum n bass formatie Black Sun Empire, maar bij Tinlicker hoor je warmere elektronica die doet denken aan bijvoorbeeld Trentemøller. Headphone maakt ook spannende elektronische pop, maar dan indietronica met een jazzstempel. Ook Pien Feith legt paden tussen pop en elektronische muziek, compleet met romantische synthesizergeluiden, subtiele gitaren en een warme stem.

Op zaterdagmiddag vinden twee shuffles plaats, waarbij verschillende Haarlemse bands tegelijkertijd het podium op gaan en in estafettevorm nummers ‘shufflen’. Er komt een sessie van Those Foreign Kids, Treasure of Grundo en Sexton Creeps en een met Chord Und Dischord, Spoon Lifts Moon en Field of Steel.
Je Suis Energy host een podium in de witte koepel die in het park staat, en tovert deze voor de gelegenheid om tot 'Glory Bowl'. Wat dit precies inhoudt wordt terplekke bekend.

Download hier het tijdschema:

Het Houtfestival op zondag 16 juni blijft een programma presenteren met een sterk mondiaal component, met o.a. veel wereldmuziek en het uitgebreide kinder- & familieprogramma.

De naam van het festival is geleend van het rhythm & blues nummer door Bob & Earl uit 1963, dat in 1983 ook door The Rolling Stones als single werd uitgebracht. De eerste paar noten zijn bij een jonger publiek bekend als de intro van House of Pain’s hiphop-klassieker Jump Around.

“Now take it kinda slow
With a whole lot of soul
Don't move it too fast
Just make it last”

Harlem Shuffle – Bob & Earl (1963)

Geef op Facebook ook aan dat je komt!

Naar programma

ook interessant

Naar programma (2)
Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring