• indie
  • pop
  • singer-songwriter

Za 15-09 | Patronaat | Open: 19:30 u Aanvang: 20:00 u | € 13,60 (exclusief banktransactiekosten vanaf €0,50)

Popmagazine Heaven presents

Yorick van NordenMitch Rivers

Yorick van Norden + Mitch Rivers

Yorick van Norden gaat in september en oktober toeren langs verschillende Nederlandse clubs!
 
Ook kondigde de zanger middels een filmpje zijn tweede studioalbum aan. Het album zal verschijnen bij Excelsior Recordings en wordt op 15 september gepresenteerd in ons eigen Patronaat, in zijn thuisstad Haarlem.

De zanger/gitarist kijkt ernaar uit om na verschillende side projects weer met nieuwe muziek op het podium te staan:
"Sinds mijn vorige clubtour in 2015 ben ik met ontzettend veel verschillende projecten bezig geweest, waarvan het merendeel in theaters. Al die tijd werkte ik in stilte aan nieuwe liedjes. Ik kan niet wachten om deze nieuwe muziek met een nieuwe band in de clubs ten gehore te brengen."

Yorick van Norden debuteerde in 2015 als soloartiest op Excelsior Recordings met zijn alom geprezen album ‘Happy Hunting Ground’ en werd met single 'Stranglehold' kort daarop uitgeroepen tot NPO Radio 2 Talent. Na een geslaagde clubtour reisde de voormalige voorman van The Hype vervolgens samen met Anne Soldaat door het land met hun muziekvoorstelling Unsung Heroes. Ook tourde hij veelvuldig door de Benelux als bandlid van Bent van Looy (ex-Das Pop), speelde hij vijftig shows op de Parade met een uitvoering van Frank Sinatra's Watertown, verzorgde hij de aftershow van Neil Young in de Ziggo Dome en trad hij op als muzikaal leider en zanger/gitarist bij twee uiterst succesvolle theatertours over The Beach Boys en The Summer of Love in samenwerking met Leo Blokhuis.
Onlangs verscheen het duo-album 'Unsung Heroes' met Anne Soldaat en droeg Yorick een liedje bij aan het album Couperus in Transit.

De Haarlemse muzikant treedt tijdens deze tour o.a. op in Haarlem, Utrecht, Breda, Lelystad, en Groningen. De kaartverkoop voor de clubtour is woensdag 17 mei van start gegaan.
Live maakt Yorick zijn opwachting met Maarten Kooijman (Johan), Danny vanTiggele (Mister and Mississippi), Paul Bond (Dandelion) en Wouter Tol (Dandelion).

Het voorprogramma wordt verzorgd door singer-songwriter Mitch Rivers. Soulvolle Americana en folknummers, geïnspireerd door Otis Rush, Jonathan Wilson en Ray LaMontagne.

Popmagazine Heaven presents.

ook interessant

Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring