• indie
  • stage1.5
  • punk
  • showcase
  • postpunk

Vr 16-10 | Patronaat | Open: 20:30 u Aanvang: 21:00 u | ticket €12,50 / passe-partout €17,50

Stage 1,5:

Apneu
Global Charming

Subroutine Weekend Part I: Apneu + Global Charming

Platenlabel Subroutine viert in 2020 haar vijftienjarig bestaan, en wij vieren dat graag mee! Twee avonden vol live muziek van de beste indie bands van het moment: vrijdag 16 oktober Apneu en Global Charming en zaterdag 17 oktober Personal Trainer en The Avonden.

Tickets zijn 10 euro + 2,50 servicekosten per dag, met een beperkt aantal passe-partouts van 15 euro + 2.50 servicekosten voor twee dagen toegang! Klik hier voor een passe-partout.

Label Subroutine viert in 2020 zowel haar vijftienjarig bestaan, haar honderdste release [SR100: The Avonden - 'Catch / Never Understand' ] en de samenwerking met de vijftigste Nederlandse act. Opgericht in 2005 in VERA Groningen, is het label de laatste jaren een belangrijke schakel geworden in de (inter)nationale doorbraak van een reeks aan avontuurlijke Nederlandse gitaarbands, waaronder The Homesick, Rats on Rafts en The Sweet Release of Death. Het wordt sinds jaar en dag gerund door Niek en Koen, tegenwoordig vanuit Amsterdam en Rotterdam, als non-profit collectief in het web van de Europese underground.

Apneu

Sinds de release van Boy Problems in 2011, groeide Apneu uit tot een herkenbaar buitenbeentje in de Nederlandse underground. De pop sensibilities, gevat in kenmerkende korte songs, die ergens tussen de indiepop en punk laveren, zitten vol rusteloze melodieën en hebben teksten die soms absurdistisch, soms metaforisch en vaak tragikomisch zijn, met haar- en relatieproblematiek als terugkerende thematiek. Voor de opnames van de vierde plaat reisde de band naar Stuttgart om met Ralv Milberg (producer oa Die Nerven) te werken. Het resultaat is een ambitieus, zelfverzekerd album, waarop men nieuwe paden verkent zonder aan catchiness en branie te verliezen. 'Silvester' verschijnt 11 september bij Subroutine. De eerste drie singles zijn uit, evenals een live-sessie.

Global Charming
Global Charming is een veelbelovend nieuw post-punk kwartet uit Amsterdam, met daarin een aantal bekende gezichten uit de Nederlandse underground. De afgelopen jaren viel de band steeds vaker op, dankzij live-supports van bands als Crack Cloud en Drahla. Op het tegendraadse debuutalbum 'Mediocre, brutal', dat op 9 oktober bij Subroutine uit komt, bezingt de band alledaagse banaliteiten en de eentonigheid van dagelijkse routine: "Survival of the dullest kind; because boring is intense." De eerste single 'Soft Fruit' werd opgepikt door veel internationale media, waaronder radio BBC6music. De single toont de kenmerkende sterktes van het viertal: meeslepende, repetitieve ritmes worden verweven met speelse gitaar- en synth melodieën.

ook interessant

Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring