• rock
  • pop

Do 16-11 | Patronaat | Open: 19:30 u Aanvang: 20:00 u | € 14,10 (exclusief banktransactiekosten vanaf €0.50)

HausmaggerThe Irrational Library Band

Hausmagger + The Irrational Library Band

Catchy, hollandstalige songs die, behalve dat ze gewoon schijtgoed zijn, tevens als een tekstueel handvat voor de liefde en het leven in het algemeen kunnen dienen. Je kan HAUSMAGGER kennen van Tedje ‘Rembo’ Hausmagger van Rembo & Rembo, ex-TV-ster, freelance steno-dichter en Surf Extraordinair Gymnastiekleraar. 

Henk- Jan Smits: “… ik kan niet direct zeggen dat ze de X-Factor hebben, maar bij vlagen krijgen ze van mij n vette XXX-rate!…” (Bron: Wandelgang Mediapark)

Yolanthe: “… Ik ben ooit eens met die zanger en de boeker in een hotelkamertje beland, terwijl het me eigenlijk om de drummer ging…” (Bron: Visagie Omroep Max)

Gerard Joling: “… ik ben ooit eens met die bassiste in een hotelkamertje beland, terwijl het me eigenlijk om de chauffeur en de drummer ging…” (Bron: Sauna West)

Vader Abraham: “… HAUSMAGGER? Nooit van gehoord, maar ik moet toegeven dat ik n beetje doof begin te worden… Om eerlijk te zijn hoor ik helemaal niks meer… ” (Bron: Lage Erf-Brug, Rotterdam)

The Irrational Library is een Haarlemse rock band met de wortels stevig geaard in de regionale en wereldse tegencultuur. De Nederlands-Amerikaanse band produceert een vuige groove die sterk is beïnvloed door iconen uit de beat, provo en punk culturen. De ritmesectie van de band, Mishal Zeera op bas en Lars van der Weiden op drums, zet de maatschappijkritische poëzie van de Amerikaanse artiest Joshua Baumgarten op een muzikale trein met het snelheidsvermogen van Booker T & The MGs of The Outsiders. De baritonsax van Tom de Haan duwt deze trein nog harder voort met strakke melodieën en psychedelische improvisaties. De groep is een exponent van een bredere subcultuur die al jaren de combinatie van kunstvormen promoveert in protest tegen alles wat goed geknipt, truttig en politiek correct is. Als alternatief nodigt The Irrational Library uit tot dansen, kritisch denken, neuken en oprotten. De Engels/Nederlandstalige poëzie van Baumgarten doet dit expliciet, de viermans band drukt dit muzikaal er nog wat harder in.


 

ook interessant

Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring