• pop

Zo 16-12 | Patronaat | Open: 19:30 u Aanvang: 20:30 u | € 20,30 (exclusief banktransactiekosten vanaf € 0,50)

Throwback To: Niels Geusebroek sings Coldplay

Throwback To: Niels Geusebroek sings Coldplay

Niels Geusebroek kwam afgelopen november naar Patronaat met de allereerste Throwback To-tour, een nieuw terugkerend tourconcept van boekingskantoor en festivalorganisator Friendly Fire. De singer-songwriter zingt tijdens deze tour nummers van Coldplay, de band die voor hem als muzikant een grote inspiratiebron is. Een mooi concert, maar op het eind ging er technisch iets mis, waardoor het voor zijn vele aanwezige fans een beetje leek alsof de tekst "Lights will guide you home" wekelijkheid werd. Patronaat en Niels vonden dat natuurlijk net zo jammer, en daarom werd besloten van deze avond een reprise te doen, voor alle op 9 november aanwezige liefhebbers van dit (toen uitverkochte) optreden, en wel op zondag 16 december. Kaarthouders hebben bericht gekregen*) en inmiddels massaal gereageerd. Maar (en nu komt het goede nieuws voor wie er 9 november niet bij kon zijn): we hebben een paar 'afvallers',  waardoor er een (beperkt) aantal kaarten weer beschilkbaar is. Die kun je via de ticketlink op deze pagina bestellen!

Throwback To is een nieuw concept waarbij gevestigde Nederlandse artiesten in het Nederlandse clubcircuit de voorbeelden eren die hen inspireerden zelf muziek te gaan maken: yesterdays hits by todays favourites. Niels Geusebroek is de eerste artiest die met Throwback To langs de podia gaat en hierbij met band nummers van Coldplay vertolkt. Later dit jaar wordt de volgende Throwback To-tour aangekondigd, die naar alle waarschijnlijkheid in het voorjaar van 2019 plaatsvindt. 

Niels Geusebroek begon zijn muziekcarrière met de band Silkstone waarmee hij hits scoorde als What's The Reason en op Pinkpop en Lowlands speelde. Na zijn deelname aan The Voice Of Holland in 2012 brak hij solo door met grote hits Year Of Summer (een samenwerking met DJ Wildstylez) en Take Your Time Girl. Beide singles zijn nog steeds veelvuldig op de Nederlandse radio te horen. Al in 2013 en 2016 deed Niels samen Bartel Bartels een paar zeer succesvolle tribute-optredens op o.a. Zwarte Cross en nu gaat hij met de songs van Coldplay de clubs in. Met name de eerste albums Parachutes, A Rush Of Blood To The Head, X&Y en Viva La Vida maken voor de singer-songwriter Coldplay tot een tijdloze band: 'Het voelt voor mij als een kind in een snoepwinkel om te mogen putten uit al dat moois dat Coldplay heeft gemaakt. Het is een genot om die songs te mogen spelen.'

*) wie hard copy(s) heeft, kan die kaart(en) deze avond bij onze kassa even 'omruilen' voor deze show, natuurlijk!

Let op, de voorverkoop van de volgende editie (op vrijdag 17 mei 2019) is inmiddels ook van start gegaan. In deze aflevering zullen Sven Hammond en Kim Hoorweg niemand minder dan Amy Winehouse centraal stellen! Klik hier voor meer info & kaarten!

ook interessant

Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring